Park café

很久沒有到酒店食自助餐了,今次跟朋友來到這間交通便利,位於尖沙咀的百樂酒店!餐廳位於酒店的4樓,座位都幾多,而且座位都不算很迫!自助區的位置都幾多,而且食物種類都多選擇,有冷盤、沙律、壽司、刺身、熱盤、即煮湯粉麵、現場即煎肉類、甜品、飲品等!而餐廳於6月至9月期間的自助餐主題是「和牛花膠海鮮自助餐」,提供了不少用上和牛和花膠入饌的食物!冷盤方面有不少凍海鮮可以選擇,包括有鱈場蟹腳、小龍蝦、螺肉、青口、蝦、蜆、毛蟹等,海鮮都好鮮甜!除了海鮮,當然還有沙律、凍肉、芝士,還有巴馬火腿跟蜜瓜!刺身方面有希靈魚、三文魚、八爪魚、油甘魚等,有廚師即場切給我們,保證新鮮!熟食方面有不少跟主題有關的菜式,包括有慢煮紅酒和牛松露薯蓉杯、松露野菌炒花膠魚球、清湯炆和牛腩、南瓜花膠粥、酥皮花膠海鮮龍蝦湯等,當中花膠粥好鮮甜,而且粥內都好足料!紅酒和牛松露杯味道濃郁,酥皮湯有好濃郁的龍蝦湯,內裡還有花膠粒!焗生蠔、燒和牛粒和和牛卷也是很多客人會取的,和牛粒肉質鬆軟,牛肉味濃又多汁!餐廳送每人一份花膠炆鴨掌,花膠很大塊而且好有骨膠原感,鴨掌亦炆得好腍,很惹味呢!餐廳有些時間還有片皮鴨、火焰雪山等限時出現的食物,
自助區的位置都幾多,而且食物種類都多選擇,有冷盤、沙律、壽司刺身、熱盤、即煮湯粉麵、現場即煎肉類、甜品、飲品等!
除了海鮮,當然還有沙律、凍肉、芝士,還有巴馬火腿跟蜜瓜!
餐廳有些時間還有片皮鴨、火焰雪山等限時出現的食物,片皮鴨的片很脆而且不會很肥,火焰雪山會即時在面前起火,吸引不少客人圍觀!
甜品有movenpick雪糕、花膠椰汁燉蛋白等,還有朱古力噴泉!
飲品也是任飲,有橙汁、蘋果汁、檸茶檸水等,十分多選擇!
2021-06-05
2021-05-12 2907 瀏覽
【 嘆番餐海陸滋味盛宴 】💐母親節前,老公係香港百樂酒店 Park Cafe book左枱同我食自助晚餐慶祝(突然間又會咁識做既🙈),仔仔就有口福啦,可以同我哋一齊去食大餐。🍽餐廳環境乾淨舒服,我哋被安排一張四人枱,枱與枱之間都有足夠的距離,我見自助取餐區都有定時更換和清潔消毒餐具及用具,咁就食得安心啦!🥩Park Cafe自助餐今期的主題係「和牛花膠海鮮之夜」,食物款式選擇都好多呀!當中最吸引的一定係肉質鮮嫩的澳洲和牛及膠質豐富的花膠,回本之選😆😆💕安妮媽媽重點推介💕🐟松露野菌花膠炒魚塊,花膠軟腍入味,魚塊味鮮肉嫩,好好味。🦞酥皮花膠海鮮龍蝦湯,勁足料的海鮮湯!入面有花膠、小龍蝦、青口、蜆、魷魚和海蝦等,啖啖都食到海鮮,加上鬆脆可口的酥皮,勁正!🍚和牛粒鴨肝蔥粒炒飯,和牛肉質細膩,鴨肝勁香,呢款炒飯真係好惹味,令人食指大動。🥘中式清湯炆和牛腩,和牛坑腩 肉質肥美,口感鬆軟,湯味鮮甜。🦀老公對海鮮拼盤最感興趣,當中的加拿大鱈場蟹腳、法國麵包蟹和紐西蘭青口食完一轉又一轉,🍣仲有即切日式刺身,限時供應的香脆豬腩配自家制蘋果醬和片皮鴨都非常吸引呀!即製中式湯粉麵就啱哂鍾意食麵的哥哥。🧁限時供
【 嘆番餐海陸滋味盛宴 】

💕安妮媽媽重點推介💕
🐟松露野菌花膠炒魚塊,花膠軟腍入味,魚塊味鮮肉嫩,好好味。

🧁限時供應的火焰雪山,仔仔睇到呆左,哈哈!🍉全晚哥哥食得最多的就係超過10多款的甜品和水果,🍦當然仲有勁正的瑞士MOVENPICK雪糕,我地試哂10幾款口味,過足口癮呀!最後我仲要試埋現場即製的花膠椰汁燉蛋白和即焗芝士蛋白撻,為今餐畫上完美,實在太滿足啦!💕💕💕💕

🌈 Park Hotel Hong Kong
地址 : 尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓Park café

2021-05-06
2021-04-16 3563 瀏覽
香港百樂酒店🔸的客房經已全新裝潢😍,即刻帶大家先睹為快啦! 這次我在Trip.com🌟訂購 2日1夜的酒店住宿,以連稅低至$782/2位的超低價格,入住高級客房 和 享有$600餐飲消費額,而且更可翌日下午2時才退房!!! 抵玩抵住🥳,當然要推介給大家啦!$600的餐飲消費額🍽,可以在Park café、金盞吧和Park café客房服務兌換。我全部在翌日的客房內使用😚,分別點選早餐和午餐,份量豐富,味道相當不錯哦!11:00AM前供應~美式早餐 $150 ◢令人感到超滿足的美式早餐,有 兩件牛角包🥐、薯餅🥔、炒蛋多士🍞、火腿、沙律、牛奶粟米片🥣、鮮果、橙汁🍊 和 咖啡☕️。焗熱的牛角包傳來香濃牛油香😍,香酥美味。炒蛋香噴噴,火腿微微煎香,薯餅炸得不油膩,整體質素甚佳,早上吃一頓美味的早餐,🥰真令人幸福~而且餐點非常貼心,牛角包可換成多士或丹麥酥、火腿可變成香腸或煙肉、粟米片則可轉成卜卜米或麥片😳,人人都可創造合自己胃口的菜餚啦~11:00AM後供應~燒紐西蘭肉眼扒配黑松露炒飯 $188 ◢客房餐飲服務,除了可以單點美食,亦可選擇套餐。套餐🍽會含有餐湯或沙律、主菜、咖啡或茶。兩大片厚肉的

11:00AM前供應~

美式早餐 $150 ◢

11:00AM後供應~

燒紐西蘭肉眼扒配黑松露炒飯 $188 ◢

客房餐飲服務,除了可以單點美食,亦可選擇套餐。套餐🍽會含有餐湯或沙律、主菜、咖啡或茶。兩大片厚肉的紐西蘭肉眼扒,燒至恰當好的七成熟🥰,肉質幼軟。配上濃香的紅酒汁,會更加美味可口。

海南雞飯 $148 ◢

亮晶晶的海南雞飯,散發雞香和油香😋。海南雞相當嫩腍,沾上甜甜的醬油,更合我胃口呢~

芝士蛋糕 $45 ◢

餐牌上有3款蛋糕🍰,價格由$45-50不等🤗。美式芝士蛋糕,口感實在,配上鮮草莓和忌廉後,會較有層次哦~
2021-04-13
酒店:Park café (尖沙咀)地址:尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓我真係好掛住台灣🇹🇼,尤其係台灣嘅夜市美食就更加令我回味🥺,最近專登去搵台灣嘢食嗰陣,見到尖沙咀百樂酒店 @parkhotelhongkong_hk 4樓嘅Park café推出咗「台灣原味道」主題午市自助餐,啱晒我最近想瘋狂食台灣嘢嘅諗頭😍。而我閒日去就做緊成人每位HK$248加一,可以由12:00noon任飲任食到2:30pm酒店嘅總廚為求帶比客人家的感覺🏡,將好多台式食物以home-made嘅形式去處理,盡量唔用現成或者即食嘅來貨,務求將食物水準提升到一個更高層次,俾你品嚐到較為organic嘅台灣菜式。而除咗台式食物,仲有超過七十款肉類、小菜、沙律、海鮮、凍盤、甜品等比你揀😈一開始梗係試咗佢哋嘅台式凍盤先啦😋,有台式鮮蝦火腿蛋餅、台式涼拌滷豆乾,而我最鍾意嘅喺台式麻辣雞翼。廚房先將每隻雞翼嘅毛人手抆走,再浸入自己炒製過嘅滷水汁,加上秘製麻辣汁同辣椒🌶️,雞翼食落冰凍爽口,麻辣香有啲似某米線店嘅麻辣湯底🤣主食推薦唔可以錯過呢個紅燒牛肉麵,佢哋嘅牛展、蘿蔔同湯底都喺自家調製,用牛展去熬製完個湯底,令湯
酒店:Park café (尖沙咀)
地址:尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓

仲有超過七十款肉類、小菜、沙律、海鮮、
凍盤、
甜品等比你揀😈

主食推薦唔可以錯過呢個紅燒牛肉麵,佢哋嘅牛展、蘿蔔同湯底都喺自家調製,用牛展去熬製完個湯底,令湯底非常入味,而煮完湯底嘅牛展就用返,所以食落超腍,蘿蔔同埋刀削麵索晒香濃嘅湯底,一定唔可以錯過👍

另外仲有台式煙鴨胸香蔥脆薄餅、台式鹽酥雞🐓、台式滷肉刈包、
台式滷肉飯、
台式腸等,俾你一次過可以品嚐到唔同嘅台式特色美食。
呢個台式煙鴨胸香蔥脆薄餅仲有少少cross over咗中式片皮鴨嘅形式,將煙鴨胸取代片皮鴨;將脆薄餅取代荷葉餅皮,幾得意🤪

台式糖水仲有薑汁芋圓糖水,加咗薑汁食落更順口有味道,因為出面大多數嘅芋圓糖水都無咩味,依家秋冬季節仲可以暖吓身添😎

最後梗係唔少得食返啲甜品同雪糕啦,仲有自家製嘅窩夫同疏乎厘,亦有Dreyer’s嘅雪糕任食,我唔客氣喇🤤
2021-03-26
官網突然又做買一送一。。。所以即刻買咗你試吓。。。計落價錢就好抵啦。。518+51.80+51.80=621.60(兩位晚餐自助餐)今晚可能係平日所以只有八成滿。。。而家係四人限聚座位安排尚算OK。。枱與枱之間唔算太近。。幸運地被安排坐了四人枱。。。所以整晚都食得好舒服。。6:20開始入座。。。掃個安心碼或者填紙仔就有職員安排。。當然即時出去睇吓啲食物啦😍。。首先睇吓凍海鮮。。主要都係長腳蟹🦀青口蜆凍蝦🦐。。另外一個主角當然係生蠔🦪任食啦。。刺身方面有五種。。三文魚。雕魚。希靈魚。象拔蚌。蟹腳。。熱薰方面都很多選擇。。我就特別鍾意焗生蠔🦪。。今晚仲有蟲草花烏雞燉湯。。當然仲有燒牛肉🐮同埋片皮鴨🦆。。。6:30就開始出去攞嘢食。。。今晚呢場食客都比較斯文。。。而且唔會大手掃貨。。生蠔雖然唔係廚師即開。。每次攞兩隻。。源源不絕咁派比食客冇欺場。。凍海鮮🦀🦐幾次行出去都是滿滿的。。原來買一送一嘅客人仲額外有一張卡仔。。出去燒烤區每人有一份半隻芝士焗龍蝦🦞和一隻蠔汁鮑魚。。。由於樣樣食物都不用等。。所以基本上未到八點已經好飽😆😆😆😆去到8:30仲有一個火焰雪山。。可惜我掛住食Miss咗睇佢點火

。。

去到8:30仲有一個火焰雪山。。可惜我掛住食Miss咗睇佢點火。。。淨係排隊係攞咗舊火焰雪山。。糖水甜品方面都很豐富🧁🍮🍨🍯🍬而係飲品方面係值得一讚。。。唔係只係包最後一杯drink ☕️。。係全晚任飲。。包括咖啡奶茶檸茶檸水橙汁蘋果汁洛神花茶都有。。。唔使就住就住飲🧋🥤☕️🍵🍹

Buffet完嘅時間係9:30。。差唔多九點就會需要埋單。。不過之後繼續食。。職員還會溫馨提示就嚟9:30叫我地有咩未食快啲攞
2021-03-01
優惠券
  • 長腳蟹
  • 火焰雪山
2021-06-01 109 瀏覽
今次來到尖沙咀的Park Cafe享用下午茶自助餐餐廳環境以酒店來說不算很大, 一邊是用餐區, 另一邊是食物區先看海鮮區, 有海蝦, 紐西蘭青口, 白蜆刺身有三文魚, 鯛魚, 帝皇蟹柳沙律區有火腿, 哈密瓜, 菠蘿, 西瓜, 沙律菜, 豆, 番茄, 紅菜頭, 粟米, 羽衣甘藍, 日式綠茶冷麵+冷麵汁, 中華沙律, 草莓青瓜軍艦, 雜錦開面治(三文治), 日式溫泉蛋凱撒沙律, 草莓西瓜芝士沙律, 草莓蘋果桃雞肉沙律, 草莓雜果鮮蝦沙律熟食區有粒粒粟米薯餅, 炸春卷, 焗蔬菜配三重芝士汁黑椒蜜糖燒雞中翼, 炭燒雞肉串, 蜜桃草莓甜酸骨, XO醬豉油王炒麵辣酒煮螺, 水蟹粥, 蝦多士即製粉麵餐湯有無花果雪耳湯, 雜菌忌廉湯餐包有3種, 有部機可以加熱甜品區有朱古力班尼士, 鮮果撻, 椰子菠蘿慕絲蛋糕, 草莓乳酪慕絲蛋糕士多啤梨芝士蛋糕, 熱情果芒果慕絲蛋糕另一邊還有日式和菓子, 忌廉芭芙, 奶茶奶凍, 草莓奶凍, 楊枝甘露杯, 椰汁奇亞籽奶凍還有即製的草莓梳乎厘, 窩夫, 朱古力噴泉, Pancake飲品有鮮奶, 凍紅茶, 洛神花茶, 蘋果汁, 橙汁, 咖啡奶茶雪糕有Dreyer's和Coc
今次來到尖沙咀的Park Cafe享用下午茶自助餐
先看海鮮區, 有海蝦, 紐西蘭青口, 白蜆
刺身有三文魚, 鯛魚, 帝皇蟹柳
熟食區有粒粒粟米薯餅, 炸春卷, 焗蔬菜配三重芝士汁
辣酒煮螺, 水蟹粥, 蝦多士
即製粉麵
餐湯有無花果雪耳湯, 雜菌忌廉湯
餐包有3種, 有部機可以加熱
士多啤梨芝士蛋糕, 熱情果芒果慕絲蛋糕
雪糕有Dreyer's和CocoBerry品牌
Dreyer's有芒果, 紅豆, 朱古力, CocoBerry有椰子和芒果

一開始拿了杯洛神花茶飲, 非常酸
第一轉拿了海蝦, 紐西蘭青口, 白蜆, 加了Cocktail sauce, 還拿了3款刺身
白蜆沒有味道, 不推介
青口有少少鮮甜味, Cocktail sauce味道很淡, 建議不要加
海蝦很大隻, 蝦肉爽口彈牙, 還有一些蝦膏, 好食
三文魚和鯛魚切得比較細片, 味道較淡, 不夠肥美
帝皇蟹柳一樣味道較淡, 3款刺身都很一般
第二轉拿了草莓雜果鮮蝦沙律, 草莓蘋果桃雞肉沙律
凱撒沙律, 草莓西瓜芝士沙律, 草莓青瓜軍艦, 番茄, 火腿
幾款沙律其實味道都是差不多, 沒有什麼特別
火腿不會太鹹, 還可以
草莓青瓜軍艦, 放在沙律區還以為是沙律
怎知道原來是壽司, 青瓜包着草莓和飯, 不推
第三轉拿了千島醬海鮮脆薄餅, 粒粒粟米薯餅, 炸春卷
焗蔬菜配三重芝士汁, 黑椒蜜糖燒雞中翼
炭燒雞肉串, 蜜桃草莓甜酸骨, 辣酒煮螺, 豬肉蝦燒賣
辣酒煮螺, 辣辣的味道不錯
蜜桃草莓甜酸骨, 其實就是咕嚕肉, 甜酸味不夠強, 一般
豬肉蝦燒賣, 蝦肉彈牙, 燒賣咬下去很多汁, 比一般酒樓做得好, 非常好吃
炭燒雞肉串, 在超市可以買到的急凍貨色
黑椒蜜糖燒雞中翼, 黑椒和蜜糖味都很淡, 一般
焗蔬菜配三重芝士汁, 西蘭花好淋有芝士香味, 不錯
炸春卷, 入面包蔬菜粉絲, 不推介
粒粒粟米薯餅, 粟米量都算多, 喜歡粟米的朋友可以試下
千島醬海鮮脆薄餅, 非常薄但不脆, 芝士味較重
沒有吃到千島醬和海鮮, 可能轉了款式沒有轉名牌
第四轉拿了炸三文魚, 蝦多士, 雜錦開面治, 壽司, 無花果雪耳湯
壽司味道一般
雜錦開面治, 普通的蛋沙律三文治, 沒有特別
蝦多士, 表面有些雜菇, 中間有蝦肉, 多士香脆, 不錯
炸三文魚, 魚油比較多, 有少少油膩
無花果雪耳湯, 湯入面很多料, 味道清甜好喝
然後到甜品時間
甜品第一轉拿了鮮果撻, 朱古力班尼士, 草莓乳酪慕絲蛋糕, 士多啤梨芝士蛋糕, 椰子菠蘿慕絲蛋糕, 白朱古力紅桑子慕絲蛋糕
白朱古力紅桑子慕絲蛋糕, 差不多整個都是白朱古力慕絲, 紅桑子只要一點點, 味道偏甜有點"漏", 不推
草莓乳酪慕絲蛋糕, 味道酸酸甜甜, 還可以
士多啤梨芝士蛋糕, 芝士味道較淡, 一般
椰子菠蘿慕絲蛋糕, 味道酸酸甜甜有椰香, 不錯
朱古力班尼士, 表面有合桃碎, 朱古力味很濃, 好食
鮮果撻表面有草莓和藍莓, 入面是鮮奶油
草莓梳乎厘
看到梳乎厘出爐, 立刻拿了一杯
草莓梳乎厘, 很香草莓味, 梳乎厘空氣感很強, 好食
甜品第二轉拿了蛋花大菜糕, 奶茶奶凍, 楊枝甘露杯, 椰汁奇亞籽奶凍
蛋花大菜糕沒有什麼味道, 不推
奶茶奶凍, 奶茶味香濃不太甜, 好食
楊枝甘露杯, 表面有柚子肉, 下面是類似芒果布丁, 味道不會太甜, 好食
椰汁奇亞籽奶凍, 表面有紅桑子和藍莓, 椰汁奶凍入面有奇亞籽, 不會太甜, 好食
又出去拿了飛碟, 生果加朱古力噴泉
火腿芝士飛碟, 麵包外表有些脆再加上半融芝士, 好吃
生果加朱古力, 生果夠凍, 朱古力很快便凝固
朱古力是偏甜的, 是小朋友喜歡的味道
番薯糖水
番薯糖水, 如果薑味再重些會更加好吃
窩夫
卡邦尼松露年糕, 松露味道比較淡, 主要都是卡邦尼的味道, 年糕口感煙韌, 好食
窩夫不夠脆, 味道一般
CocoBerry椰子雪糕
CocoBerry椰子雪糕, 椰子不算濃, 一般
咖啡
最後拿了杯咖啡結尾
總結, 先說優點, 有數款食物比較出色, 分別是海鮮區的海蝦
熟食區的燒賣, 甜品的梳乎厘, 朱古力班尼士, 奶凍
以人均$170的價錢來說, 可以吃到超過50款食物, 性價比高
再說缺點, 這一張是下午茶自助餐的宣傳海報
你會發現大部分食物都沒有出現
當日只有草莓奶凍, 草莓芝士蛋糕, 草莓青瓜軍艦
如果你是看到這張海報
然後想着來吃這些食物, 會有被騙的感覺
以草莓做主題來說, 草莓的食物實在比較少
不說也不知道是草莓主題自助餐
例如甜品區有兩個甜品櫃, 共有12款甜品, 只有3款是草莓
生果區也沒有草莓, 麵包區也沒有草莓果醬
連最基本的雪糕也沒有草莓口味, 這個草莓主題真的有點求其
不過以一般下午茶自助餐來說, 食物款式多, 味道也不錯
2021-04-17
草莓梳乎厘
  • 海蝦
  • 豬肉蝦燒賣
  • 朱古力班尼士
  • 奶凍
2021-06-01 43 瀏覽
細佬今個月升職加薪! 當然要出去食飯賀一賀佢! 鐘意食唔同種類嘢既細佬決定食buffet💚今次我哋揀咗百樂酒店嘅午餐自助餐~這間酒店的自助餐我們都去過幾次覺得都唔錯地方也就腳, 今次佢哋推出嘅係綠茶主題, 平時buffet都係朱古力噴泉多,今次佢哋就推出一個綠茶噴泉~ 抹茶控要去囉😛 ,鹹食方面最喜歡吉列炸蝦,什錦天婦羅之一,有大蝦、四季豆、南瓜和茄子,金黃酥脆,皮薄內嫩,食材夠哂鮮味;和風九洲關東煮,昆布夠曬林,製作清甜味鮮的昆布柴魚湯,放入蘿蔔、竹輪、蒟蒻、油豆腐和高麗菜捲等,有好豐富材料 另外佢哋嘅三文魚刺身亦都很出色, 油脂分佈很好, 十分新鮮👍😚食了2小時,如果星期一至五HK$248~但我星期六去HK$278,抵食!
今次我哋揀咗百樂酒店嘅午餐自助餐

食了2小時,如果星期一至五
HK$248~
但我星期六去
HK$278,抵食!

香濃馥郁又滋補的「和牛花膠海鮮之夜」自助晚餐好耐冇試過食自助餐,覺得個質素咁高。今晚自助餐嘅主題係矜貴嘅和牛、花膠、海鮮,食多幾碗都值回票價。今晚選擇嘅自助餐喺香港百樂酒店入面嘅 Park Cafe,餐廳環境唔算好大,但係食物嘅選擇卻不少,款式多。餐廳入口有櫻花同超大啤啤熊俾你打卡。入座後每人會有一張咭「鮑汁燴花膠鴨掌煲」,嘩!😍不得了,塊花膠又大又厚,仲有幾塊咁多,食完都飽飽地😂海鮮唔少得有加拿大🇨🇦鱈場蟹腳🦀、法國麵包蟹、花螺、白蜆、小龍蝦🦞、海蝦🦐及紐西蘭青口。冷盤有不同款嘅泰式花膠柚子蝦沙律杯、各式沙律、日式刺身、生果、各式甜品。刺身款式有五款,包括三文魚、希靈魚、鯛魚、帝皇蟹柳和象拔蚌。熟食相當吸引,有香草煎羊架、燒紐西蘭肉眼扒、燒雞翼、酥皮花膠海鮮龍蝦湯、慢煮紅酒和牛松露薯蓉杯、松露野菌炒花膠魚塊、蟹黃汁花膠海鮮蒸蛋、花膠炒雜菌、芝士焗蠔、片皮鴨及印度咖喱。甜品亦相當吸引,「花膠椰汁燉蛋白」相當好味😋,忍唔住食咗兩碗。仲有好多甜品,味道都好好味,唔太甜,味道岩岩好。最重要仲有至愛嘅瑞士🇨🇭 Movenpick 雪糕,仲有5、6款口味,任食唔嬲。😍期間職員突然推出好似張枱咁大
香濃馥郁又滋補的「和牛花膠海鮮之夜」自助晚餐

餐廳入口有櫻花同超大啤啤熊俾你打卡。

冷盤有不同款嘅泰式花膠柚子蝦沙律杯、
各式沙律、日式刺身、生果、各式甜品

期間職員突然推出好似張枱咁大嘅蛋糕出嚟,大家都紛紛去排隊拎,拎完返嚟先知道原來係火焰雪山(芒果雪糕蛋糕)😂但係啲人排得太快,冇機會影張相。

香港百樂酒店
「和牛花膠海鮮之夜」自助晚餐
Wagyu and Fish Maw Seafood Dinner Buffet

HK$518 成人
HK$358 小童
星期一至四 6:30pm to 9:30pm

HK$548 成人
HK$368 小童
星期五至日及公眾假期及前夕
6:30pm to 9:30pm

Park café (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓
2021-05-29 0 瀏覽
百樂酒店Park café最近推出以京都宇治抹茶研製既「抹茶の味」下午茶 平日💰328/ 假日💰368 星期一至五去網上預先預約再讚好百樂酒店Park Cafe既fb page仲可以有額外75折優惠 計翻每人都只係💰135 仲可以每位加💰38加配movenpick雪糕一球同抹茶心太軟 但今次因為我地仲有下場就冇加到▫3款鹹食🦪🍗☆抹茶堅魚珍珠蠔☆海膽抹茶冷麵☆抹茶鹽唐揚雞↬珍珠蠔上面有啲魚子 個人認為有啲腥 冷麵食落似蕎麥面 抹茶味好淡 海膽幾香 唐揚雞炸到岩岩好 好滑又多汁▫️8款甜點🍰✿抹茶流心多士✿抹茶豆腐慕絲蛋糕✿紅豆抹茶卷✿抹茶朱古力慕絲蛋糕✿抹茶林明頓✿抹茶忌廉泡芙✿抹茶北海道3.6牛乳奶凍✿抹茶牛油鬆餅↬流心多士係即炸既 但食落入埋係鹹蛋黃流心而唔係抹茶 影完一輪相都仲暖暖地 甜點最好食既係奶凍 泡芙同埋鬆餅 奶凍分左抹茶同牛奶兩層 好重抹茶味同牛奶味好濃 入口軟滑 泡芙放耐左食都冇林哂 cream又夠滑 抹茶鬆餅食得出牛油香同抹茶味 但就細舊左小小 係平時tea set scone size既一半 其他抹茶蛋糕味道一般▫️抹茶牛奶/抹茶紅豆牛奶🥛↬每個tea set都包兩

▫3款鹹食🦪🍗

✿抹茶忌廉泡芙
✿抹茶北海道3.6牛乳奶凍
✿抹茶牛油鬆餅

▫️抹茶牛奶/抹茶紅豆牛奶🥛
↬每個tea set都包兩杯野飲 可以揀番tea set限定既抹茶特飲或者咖啡茶 但我諗應該個個都會揀特飲 抹茶味岩岩好 飲之前要攪匀佢先 個底有好多抹茶粉 又唔會太甜

ᐠ ♥︎ ᐟ雖然呢個tea set唔算好出色 但又未至於伏 唔追求濃抹茶既話呢個價錢可以一試啊 (´∀`∩

2021-05-25 255 瀏覽
上星期帶咗媽咪去百樂酒店食自助餐🍴呢度嘅自助餐食物相當豐富,價錢經濟,性價比高☺️做緊東瀛風味嘅主題,有好多日式食物。除咗必備嘅日式刺身、壽司🍣、冷麵等,仲有雜錦天婦羅、關東煮、抹茶冷麵、和風燒三文魚玉子豆腐、西京燒龍利柳和香草燒羊脾、pizza、飯、意粉🍝等。我拎咗三文魚刺身及希靈魚刺身,夠肥美新鮮。壽司種類有三文魚、玉子、蟹柳、鰻魚、腐皮等等。冰鎮海鮮拼盤都相當吸引,有鮮蝦🦐青口及蜆。冷盤仲有我鍾意食嘅ham, 有幾款不同口味。熟食種類亦都多不勝數,我就食咗點心:有燒賣、魚翅餃及奶皇包😋見到熟食區仲有即整粉麵,覺得非常吸引。我仲叫咗一碗貢丸魚片頭瀬粉。隔離仲有多款全串燒🍢新鮮燒起熱辣辣☺️當然唔少得我最鍾意嘅甜品推佢有啲日式甜品例如日式丸子🍡日式焦糖燉蛋、和菓子、朱古力蛋糕、藍莓🫐芝士蛋糕🍰、布朗尼、果凍杯、即整疏乎厘、窩夫🧇、仲有朱古力噴泉及雪糕🍦呢度嘅食物種類真係好多,超級豐富😎

除咗必備嘅日式刺身壽司🍣、冷麵等,仲有雜錦天婦羅、關東煮、抹茶冷麵、和風燒三文魚玉子豆腐、西京燒龍利柳和香草燒羊脾、pizza、飯、意粉🍝等。

呢度嘅食物種類真係好多,超級豐富😎

作為抹茶控嘅我,一見到呢個抹茶主題嘅下午茶,就決定一定要黎食一次,呢個自助餐嘅野食都幾多,熱食都有十幾種,沙津、冷盤、壽司刺穿、甜品......應有盡有!— — — — — — — — — — — — — — — — — — —而抹茶主題嘅食物就有以下呢幾樣(如果冇記錯):抹茶流心多士、抹茶心太軟、紅豆抹茶卷、抹茶豆腐慕絲蛋糕、抹茶鹽唐揚雞、吉列魷魚圈配抹茶沙律醬、宇治抹茶蛋糕、抹茶意大利芝士蛋糕、芒果抹茶芝士蛋糕重有個抹茶朱古力噴泉⛲️!— — — — — — — — — — — — — — — — — — —總體黎講,係咁多種抹茶食物中,唐揚雞唔係好食到有抹茶味,但係一個好食嘅唐揚雞,而抹茶系列嘅甜品全部都好食!係冷盤、壽司刺身就一般,重有咁多其他食物,地方又大又舒服,都算係值回票價!— — — — — — — — — — — — — — — — — — —

而抹茶主題嘅食物就有以下呢幾樣(如果冇記錯):

重有個抹茶朱古力噴泉⛲️!

2021-05-15 492 瀏覽
原先只是買staycation package, 食返個buffet,睇過之前食評以為好一般,但這次以花膠和牛做主打是很不错,還有足料花膠鴨,so皮龍蝦湯,連個和牛炒飯也很好味
2021-05-15
  • 甜品
  • 燒牛肉
  • 火焰雪山
2021-04-11 949 瀏覽
$685 的二大人二小童的星期日lunch buffet, 平均約$171左右一位,價錢唔算貴!要款式多 或 食貴價食物,這裡一定不是好地方! 但這兒環境算舒服,可以由中午12時坐到下午2時半,人流不算多,想用合理價錢一家人輕輕鬆鬆過一個悠閑的假日,這裡都算價得一去。價錢雖然平,但都有幾款海鮮提價,蝦都算新解! 另外, 燒羊脾肉質鮮嫩,配上燒汁,真的很美味!另外,自助餐以台灣原味道為主題,所以有少量台灣食物提供(台灣腸,魯肉飯和鹽酥雞等)至於雪糕則是dreyer's雪糕,有二款味道! 值得一提的是,餐廳本身不太大,所以取食物是不需大排長龍,食物都算refill得快!食完後,還可以過隔離的商場,內有幾十部夾公仔機,小朋友一定玩得很開心!