2018-01-24 968 瀏覽
9層既新開小店已經好快俘虜了不少照機,除左新XX等既飲食網站大力推薦,IG/FB既朋友仔都紛紛呃like..(但竟然一句caption都無,睇黎要unfrd呢d朋友仔 .. xD) 本來都抱住好睇多過好食既心態,但估唔到真係僅此而已Welcome drink: 普通菠蘿汁+水+鮮蘋果,好迷你,純粹好似一個開始既象徵咁,同埋俾你影相;等左大概半個鐘(?),終於上場既「大」排場:大只係大於佔位,疊到好高,同埋用左好多小器皿裝住d野⋯呢個變化當9樣入面有6樣都圖文不符,當然,omakase係由師傅拍板,當然不會100%一樣;但起碼材料既價位應差不多掛?!我就好現實既,食野緊係睇性價比,俾2xx食9小碟好似韓國前菜既野,心裡當然不爽 左至右:*蕃茄沙律:加左麻醬咁 普通;*醬煮鰹魚:太咸,醬料完完全全蓋過魚味,唔通以為我怕食魚?*toriyaki: 唔知係咪咁串,材料黎講係好食過平時的,因入面既雞軟骨真係軟既 有咬口,唔會好似有d咁好硬;但就無乜色水,乾左d;*無食到,好似係某d熟食魚;*燒魚(唔記得名):有d似燒鯖魚咁,不過不失;*腌希靈魚:呢個我buy, 因為腌完甜甜地都幾好,不過友人話太

welcome  drink
9段變化當

左至右:
*蕃茄沙律:加左麻醬咁 普通;
*醬煮鰹魚:太咸,醬料完完全全蓋過魚味,唔通以為我怕食魚?
*無食到,好似係某d熟食魚;
*燒魚(唔記得名):有d似燒鯖魚咁,不過不失;
*腌希靈魚:呢個我buy, 因為腌完甜甜地都幾好,不過友人話太腥,可能我本身ok希靈魚味;
*鰻魚蛋卷:凍晒,硬晒。甜蛋報告完畢。
*煙某魚刺身:有少少筋,食唔出咩魚;
*蝦天婦羅:凍晒,無天婦羅汁,得一隻好可憐。
3/9我會想再食,即係得3分1係"ok"咋⋯overall除左呃like 同用多d靚靚器皿我唔知d錢去左邊。
啊btw, 個烏冬既魚湯幾好味,但唔知關個茶壺咩事,擺入去好x難倒出黎⋯淋左d。

魚男軍艦

另外散叫既軍艦海膽同魚子好正,除此之外唔覺有咩特別,飯仲太黏煮得太爛,不過材料都新鮮,好過9段xxxx太多。(相比之下)

咁就埋單每人200幾,如果唔係食咗早餐根本唔飽⋯
想影相就去啦⋯但唔好抱咩期望。
魚男軍艦