2023-12-23 237 瀏覽
同親朋友聚會都會大推觀塘呢間隱世𝗖𝗮𝗳𝗲!雖然位於工廈,但食物質素拍得住西餐廳水平,老闆仲好熱情親切🥹♥️ 隔離有個皮革工作坊同唔同嘅藝術展品,好特別!今次試嘅係性價比極高嘅晚市𝟮人套餐,$𝟯𝟴𝟴已經包咗前菜、主食、甜品同野飲𝟱樣嘢,我哋總共叫咗兩𝘀𝗲𝘁。🍝 傳統卡邦尼意粉第一道迎接我哋嘅主菜係卡邦尼意粉。意粉彈牙掛汁,忌廉汁濃郁又唔會太膩,每一啖食落都融合咗煙肉嘅鹹香,好食!🍤 黑蒜油香辣大蝦扁意粉呢一款意粉就吸滿咗黑蒜油嘅獨特香氣,辣味亦恰到好處,唔會太搶。大蝦煮得剛剛好,彈牙嘅口感同意粉嘅辣香完美𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵埋一齊。🍔 自加手作牛肉芝士漢堡配薯條漢堡包嘅軟硬適中,芝士濃郁,牛肉切開都多汁,不過略嫌肉味偏淡。薯條炸得啱啱好,脆身香口。🍝 甲羅燒蟹肉檸檬忌廉汁扁意粉蟹肉份量十足,每一啖都好鮮甜!同樣用忌廉汁做底,但配搭咗檸檬同菠菜之後,味道都𝗸𝗲𝗲𝗽到好清新👍🏻🥞 流心焦糖雪糕法色班戟餐廳主打班戟,外層薄脆,上餐嘅時候仍然保留住班戟嘅溫度,同雪糕融合埋一齊食,口感一流,都唔會太甜!🍰 巴斯克芝士蛋糕配雪糕蛋糕外層微焦,內裡濃郁滑順,食落好有層次感,同時帶有淡淡嘅焦香味。餐廳整體體驗都好好

🍝 傳統卡邦尼意粉

🍤 黑蒜油香辣大蝦扁意粉

🍔 自加手作牛肉芝士漢堡配薯條

🍝 甲羅燒蟹肉檸檬忌廉汁扁意粉

🥞 流心焦糖雪糕法色班戟

🍰 巴斯克芝士蛋糕配雪糕

餐廳整體體驗都好好,環境闊落,唯一不足係唔太夠冷氣,夏天去嘅話可能會覺得有啲侷促,希望之後會有改善~