2024-03-12 139 瀏覽
餐廳裝修精緻風格獨特,以灰調工業風為主題,同時餐廳亦係一個皮製品製作工場,出售自家製牛皮製品,十分有心思!!同時午餐價錢合理選擇多元化,對材料選用有要求!! 💼- 鹽燒牛舌炊飯 HK$82 🐂👅🍚日式經典口味!!牛舌選用牛告尖部位,口感軟嫩,經鹽燒處理後味道香濃,調味剛剛好。炊飯包含蘑菇及黑松露,菌香十足,同時飯粒帶有米香,口感彈牙。配上日式漬蘿蔔,味道更豐富,充滿日式味道!!- 青醬雞肉意粉 HK$78 🥬🐣🍝- 日本水飼豬肉眼扒 HK$138 🐷- 黑蒜油大意粉 HK$88 🧄🍝
餐湯

鹽燒牛舌炊飯
青醬雞肉意粉
日本水飼豬肉眼扒
2023-12-23 262 瀏覽
同親朋友聚會都會大推觀塘呢間隱世𝗖𝗮𝗳𝗲!雖然位於工廈,但食物質素拍得住西餐廳水平,老闆仲好熱情親切🥹♥️ 隔離有個皮革工作坊同唔同嘅藝術展品,好特別!今次試嘅係性價比極高嘅晚市𝟮人套餐,$𝟯𝟴𝟴已經包咗前菜、主食、甜品同野飲𝟱樣嘢,我哋總共叫咗兩𝘀𝗲𝘁。🍝 傳統卡邦尼意粉第一道迎接我哋嘅主菜係卡邦尼意粉。意粉彈牙掛汁,忌廉汁濃郁又唔會太膩,每一啖食落都融合咗煙肉嘅鹹香,好食!🍤 黑蒜油香辣大蝦扁意粉呢一款意粉就吸滿咗黑蒜油嘅獨特香氣,辣味亦恰到好處,唔會太搶。大蝦煮得剛剛好,彈牙嘅口感同意粉嘅辣香完美𝗺𝗮𝘁𝗰𝗵埋一齊。🍔 自加手作牛肉芝士漢堡配薯條漢堡包嘅軟硬適中,芝士濃郁,牛肉切開都多汁,不過略嫌肉味偏淡。薯條炸得啱啱好,脆身香口。🍝 甲羅燒蟹肉檸檬忌廉汁扁意粉蟹肉份量十足,每一啖都好鮮甜!同樣用忌廉汁做底,但配搭咗檸檬同菠菜之後,味道都𝗸𝗲𝗲𝗽到好清新👍🏻🥞 流心焦糖雪糕法色班戟餐廳主打班戟,外層薄脆,上餐嘅時候仍然保留住班戟嘅溫度,同雪糕融合埋一齊食,口感一流,都唔會太甜!🍰 巴斯克芝士蛋糕配雪糕蛋糕外層微焦,內裡濃郁滑順,食落好有層次感,同時帶有淡淡嘅焦香味。餐廳整體體驗都好好

🍝 傳統卡邦尼意粉

🍤 黑蒜油香辣大蝦扁意粉

🍔 自加手作牛肉芝士漢堡配薯條

🍝 甲羅燒蟹肉檸檬忌廉汁扁意粉

🥞 流心焦糖雪糕法色班戟

🍰 巴斯克芝士蛋糕配雪糕

餐廳整體體驗都好好,環境闊落,唯一不足係唔太夠冷氣,夏天去嘅話可能會覺得有啲侷促,希望之後會有改善~
2023-10-26 239 瀏覽
個餐廳放左open rice list 好耐今日終於試到! 今晚突然去觀塘,又walk-in 到估唔到幾好食蟹🦀️肉檸檬忌廉意粉 好fresh 估唔到檸檬意粉食落又唔太怪法式油封鴨 個伴碟薯蓉好Creamy好想食多d 個甜品巴斯克芝士蛋糕🍰好cream 好好食呀餐廳狂播軒公的歌 好正呀環境都幾舒服 雖然坐位同職員都唔多但都唔會覺得好迫咁,仲要walk in 都比88 折我地 🤣加錢都值得 😃😀😀 仲有下次期待再食下野其他食物🥰 又發掘到一間餐廳
個餐廳放左open rice list 好耐
今日終於試到! 今晚突然去觀塘,又walk-in 到

估唔到幾好食

餐廳狂播軒公的歌 好正呀
環境都幾舒服 雖然坐位同職員都唔多
期待再食下野其他食物🥰 又發掘到一間餐廳
2023-09-15 228 瀏覽
性價比高隱世cafe所有嘢都係用新鮮材料整個湯係用玉米打出嚟 濃到食到玉米渣 Carbonara冇用cream 個sauce係用蛋黃整的豬扒好厚身 食完好飽好滿足😍😍
性價比高隱世cafe
所有嘢都係用新鮮材料整
個湯係用玉米打出嚟 濃到食到玉米渣
Carbonara冇用cream 個sauce係用蛋黃整的
豬扒好厚身 食完好飽好滿足😍😍
又到觀塘探店去了 這次來到久違的工廈樓上店晚餐 是新開不久的 ʟɪᴛᴛʟᴇ ʙᴏx ᴅɪɴɪɴɢ前身是 ᴘᴀᴛʜs ᴋᴏғғᴇᴇ 仍保留著隨性的工業風裝潢用餐位置大概可以容納 𝟸𝟶-𝟹𝟶 人還有一部分是皮革的 sᴛᴜᴅɪᴏ 餐點主打西日料理及精緻法式班戟平日的晚餐還有很經濟實惠的二人晚餐 $𝟹𝟾𝟾 起不過我們當天不太餓 擔心兩個主食會吃不完所以最後了單點幾款來分享𓋪 酥炸魷魚𓋪 脆辣炸雞首先點了兩款小食 兩份炸物都好涮嘴魷魚是我最愛的魷魚鬚部分 惹味可口炸雞大件 內裡仍相當 ᴊᴜɪᴄʏ 辣度可再高一點𓋪 黑蒜油香辣大蝦扁意粉這邊的意粉都超大盤的點了重口味的黑蒜油意粉 大蝦彈牙可口黑蒜油配意粉惹味香口 整體辣度很夠 又不會覺得超嗆喉 吃得很過癮𓋪 榛子朱古力雪糕法式班戟最後當然要來一點甜點 主打 ᴄʀᴇᴘᴇ 當然要來嚐嚐比起坊間做成一塊塊 他們像的一捲成花形的感覺塗上滿滿的榛子醬再捲 所以切開很有驚喜皮煎得軟熟 配上面頭的草莓雪糕 還有莓果不會死甜 很不錯吃 除了 ᴄʀᴇᴘᴇ 還有 ᴡᴀғғʟᴇ 選擇𓐎 百香果菠蘿梳打𓐎 拿鐵夏天瘋狂破戒的友人 (笑酸爽開胃的百香果菠蘿梳打很適合夏天喝而
又到觀塘探店去了
塗上滿滿的榛子醬再捲 所以切開很有驚喜
皮煎得軟熟 配上面頭的草莓雪糕 還有莓果
𓐎 百香果菠蘿梳打
𓐎 拿鐵
夏天瘋狂破戒的友人 (笑
酸爽開胃的百香果菠蘿梳打很適合夏天喝
而且也剛好為意粉解辣

即使是在工廈裡 平日的晚上還是有不少人捧場
而且餐點都不會很貴 又很大盤
走經濟實惠路線
下班後跟朋友一樣聚會也是個不錯的地方
2023-08-21
餐廳:Little Box Dining (觀塘)地址:觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303號舖年幾前去過呢間Cafe,估唔到話咁快就開咗一年有多。老闆繼續一腳踢去運作餐廳嘅日常,風趣幽默同健談嘅性格依然,視每個客人好似朋友咁招待🗣。咖啡由冇拉花到有拉花☕️;食物水準同賣相提升咗唔少🍝;Cafe仲多咗好多唔同嘅合作、活動、交流,有更多元化嘅面向,講緊嘅喺觀塘呢間第2次幫襯嘅Little Box Dining 「The Pass Less Travelled 🧳」,一年幾前我被呢句說話提醒過,今日再次過嚟見到Cafe牆上呢串英文,再次諗返自己過去所行嘅路,唔甘願隨波逐流,而喺選擇活出自己想行、屬於我嘅路,更重要喺有神帶領,嗯…我冇後悔過原來依家晚市有二人套餐($388),包兩份頭盤、兩份主食、一款甜品同兩杯飲品,比散叫抵食好多,喺Openrice訂位仲有8折😍,千祈唔好錯過👍先送上南瓜忌廉湯同蘑菇忌廉湯,特別一讚佢哋自家製、用蘑菇蓉打成嘅濃香蘑菇湯🍄,鮮香夠濃厚,食得出喺足料嘅滋味✝️傳統卡邦尼意粉比較現代嘅卡邦尼意粉多數用上蘑菇同忌廉汁,但其實傳統嘅卡邦尼意粉喺冇呢兩樣;Cafe仿
餐廳:Little Box Dining (觀塘)
地址:觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303號舖

✝️傳統卡邦尼意粉
Cafe仿效經典傳統做法,先煎香煙豬頰肉做成鹹香焦脆口感,迫出嘅豬油用嚟爆香洋蔥等香料🧄,另外用芝士同濃郁蛋黃汁烹煮意粉,最後灑上巴馬臣芝士碎🧀,估唔到喺度都食到咁高水準意粉😎

✝️西班牙黑毛豬肉眼扒
加$45可以升級做呢個主食,用慢煮過嘅西班牙黑毛豬🐷,豬肉眼扒部位充滿均勻豐腴嘅脂肪層,肉質相對比較柔軟,表面焦香內層嫩滑嘅口感令人一試難忘,
仲有非常多嘅肉汁💦,比較可惜嘅喺豚肉香味唔算出,同埋唔鍾意食脂肪層嘅人應該會有啲卻步🤪(雖然有啲Heavy但喺我好鍾意咬脂肪嗰種半即溶嘅口感🤣)

✝️巴斯克芝士蛋糕
轉咗多次Recipe,整成呢個店主最鍾意嘅版本,特定嘅溫度烘烤成吸睛嘅巴斯克燶面😍,焦香滋味加上芝士蛋糕層嘅陣陣檸檬同芝士香,
帶嚟豐富嘅層次同口味,雖然芝士香就唔喺太出,蛋糕口感唔會太實,但換嚟嘅喺冇咁膩嘅感覺🤓,鍾唔鍾意食真喺見仁見智

飲品叫咗杯Cappuccino同藍莓牛奶乳酪(+$10),店主用咗一段時間去自學拉花,希望客人可以享受飲咖啡之餘亦都有啲嘢睇吓打吓卡📸;
而藍莓牛奶乳酪都喺自家製,磨爛新鮮藍莓🫐,加入鮮奶同乳酪🥛,味道夠晒Raw又清新🌱,凍得嚟唔會加冰🧊,以防溝淡牛奶乳酪嘅鮮味,幾有誠意👏
2023-08-26
10 分鐘 (堂食)
💐 拍拖撐枱腳 😋🍽️七夕嗰時同男朋友食飯,佢揀咗呢間位於觀塘嘅 @littlebox.kt 🥰 位於工廈入面嘅小小餐廳,估唔到啲嘢食都幾高質😍 而且呢度仲有皮革工作坊玩添㗎🧡👫🏻 2人套餐 ($388起)頭盤 🥗 煙三文魚沙律🍲 餐湯沙律同湯各要咗一個嚟share,沙律有好大片三文魚好有誠意! 個湯都好多渣好足料,而且又濃郁又好飲🥰主菜🍝 黑蒜油香辣大蝦扁意粉呢個意粉超香呀! 果然黑蒜油味就係高級享受😆 仲有少少辣,配埋大蝦超match㗎❤️ 意粉軟硬度都好啱~ (不過因為黑蒜油味,食到底會有啲油㗎!)🥩 西班牙黑毛豬肉眼扒(+45)另外我哋加$45叫咗黑毛豬扒,肉扒好軟腍好好味🤤!仲有芥末、蒜蓉牛肉可沾,超香!甜品(選1)🥞 流心焦糖雪糕法式班戟呢度主打係法式班戟,我哋當然揀咗佢🥰 pancake好煙韌,而且即叫即整,熱辣辣上枱,配埋雪糕口感好正呀🥳飲品(2杯)🍹 檸檬蜜糖梳打🍓 草莓牛奶乳酪(+10)兩杯飲品都唔會太甜! 檸蜜梳打滋潤又清新、草莓牛乳香味十足🥰
💐 拍拖撐枱腳 😋🍽️

👫🏻 2人套餐 ($388起)

頭盤
🥗 煙三文魚沙律
🍲 餐湯

主菜

🍝 黑蒜油香辣大蝦扁意粉

🥩 西班牙黑毛豬肉眼扒(+45)

甜品(選1)
🥞 流心焦糖雪糕法式班戟

飲品(2杯)
🍹 檸檬蜜糖梳打
🍓 草莓牛奶乳酪(+10)
2023-08-23 107 瀏覽
因為有人之前去過,所以推介去試吓,第一次去,環境都ok,仲有打卡位置影相📸️,夜晚去會開燈的,適合gathering既朋友去!食物方面,我地點了沙律碗、黑毛豬鞍扒、黑松露薯條、牛角包牛肉漢堡、蟹肉檸檬忌廉意粉、焦糖香蕉窩夫加雪糕、自家製芝士蛋糕(因為朋友生日,特別鳴謝餐廳幫忙準備驚喜蛋糕,老闆太好人👍🏻)整體來講食物味道都ok,唯一係窩夫不夠鬆軟,外面不夠脆,下次可以再去試吓其他食物及可麗餅😋
黑毛豬鞍扒
蟹肉檸檬忌廉意粉
黑松露薯條
沙律碗
2023-08-20 136 瀏覽
工廠大廈內雖然比較殘舊 但cafe環境截然不同 闊落舒服🏭牆身掛上奈良美智嘅畫 仲有個皮革工作室 好特別✨食物質素好高 拍得住西餐廳水準 店員服務態度又好 絕對係hidden gem💎 .📌黑松露忌廉蘑菇雞肉窩夫 配沙律 $128忌廉汁奶香味濃郁 但松露味唔出 加埋爽嫩蘑菇片 菇菌味就香好多🍄醬汁有啲洋蔥碎 多左份清甜味🧅雞肉份量好多 唔係切粒 係大大一舊 口感嫩滑 啖啖肉 撈埋忌廉更香滑🐔不過就有少少雪藏味🤏🏻窩夫帶微微蛋香甜味 但有醬喺面 變到好軟淋 唔脆口🧇沙律除咗有生菜 仲有蘋果片, 車厘茄, 洋蔥, 南瓜 配上酸酸甜甜嘅黑醋 好清新🥗.📌甲羅燒蟹肉檸檬忌廉汁扁意粉 $168甲羅燒係佢地自己用蟹肉蟹膏撈出嚟 鮮甜甘香🦀齋食會有啲鹹 撈埋意粉就好夾 🙌🏻醬汁好creamy 同時食到鹹香巴馬臣芝士同奶香🧀️🥛意粉彈牙煙韌又掛汁 配料有蟹肉, 珍珠帶子, 菠菜同最加分嘅卜卜脆蟹籽 整體口感味道配搭得好完美😍.📌西班牙黑毛豬肉眼扒 $188食得出係靚豬 油花豐富 肉味甘香冇騷味🐷肉眼扒口感軟淋嫩口 層脂肪位好爽滑 咁厚身火喉都控制得好好 唔會煎到乾柴🥩配上鹹香燒蒜牛油同酸甜蜜糖芥末醬 另

📌黑松露忌廉蘑菇雞肉窩夫 配沙律 $128
黑松露忌廉蘑菇雞肉窩夫 配沙律

📌甲羅燒蟹肉檸檬忌廉汁扁意粉 $168
甲羅燒係佢地自己用蟹肉蟹膏撈出嚟 鮮甜甘香🦀

📌西班牙黑毛豬肉眼扒 $188
西班牙黑毛豬肉眼扒
配上鹹香燒蒜牛油同酸甜蜜糖芥末醬 另有一番風味🧄🧈🍯粗薯條內裏薯蓉好綿 但炸得唔夠脆 好淋🍟仲有幾舊西蘭花 正常發揮🥦

📌榛子朱古力雪糕法式班戟 $96
餐廳招牌甜品 必食呀💯
榛子朱古力雪糕法式班戟
戟皮柔軟煙韌得嚟 食落仲帶點焦脆香口🤩內裏搽滿榛子朱古力醬 多醬位會較甜膩 但因為戟皮好多層卷住夠厚 平衡番個味🍫🌰雪糕雖然雲尼拿香唔濃 但質地係有啲似gelato咁綿密扎實 配埋班戟食一流🍦伴碟忌廉都好正 挺身綿滑輕盈 再加上酸酸甜甜嘅士多啤梨,藍莓同香脆杏仁片 好出色🍓🫐

📌西柚菠蘿果茶 $42
西柚有三大片 好夠酸冇苦澀味 好正 茶底清甜 但就唔太飲得出菠蘿味🍍
西柚菠蘿果茶

📌火龍果百香果茶 $42
熱情果味好濃香 底下有好多火龍果肉 但果味就唔出 飲落似就咁熱情果茶 酸酸甜甜 都唔錯🧡
火龍果百香果茶
黑松露忌廉蘑菇雞肉窩夫 配沙律
西柚菠蘿果茶
火龍果百香果茶
2023-08-14 105 瀏覽
完全係觀塘hidden gem ! 點解咁少人知架 🥹 食物好食店主同店員都好nice環境以工廈黎講係好舒服同埋店入面有好多關於藝術既野 尤其喜愛奈良美智會好surprised 呢 🤣⁡食物方面都睇得出店主加左唔少心思好似個甲羅燒蟹肉檸檬忌廉汁扁意粉 加左少少檸檬汁令到唔會太膩個甲羅燒入面又多蟹糕同蟹肉 😍 法式油封鴨呢個價錢冇得輸 肉質完全唔鞋 個汁仲好好食就算係小食 份量都係多到兩個人都食唔晒 個黑松露薯條仲加左少少蜜糖 好好食 🥹 ⁡⌕ 甲羅燒蟹肉檸檬忌廉汁扁意粉 ᴴᴷᴰ¹⁶⁸⌕ 法式油封鴨 ᴴᴷᴰ¹⁴⁸⌕ 黑松露薯條 ᴴᴷᴰ⁵⁸⌕ 百香果菠蘿梳打 ᴴᴷᴰ⁴²⌕ 火龍果百香果茶 ᴴᴷᴰ⁴⁶⁡
完全係觀塘hidden gem ! 點解咁少人知架 🥹

⌕ 法式油封鴨 ᴴᴷᴰ¹⁴⁸
⌕ 黑松露薯條 ᴴᴷᴰ⁵⁸
⌕ 百香果菠蘿梳打 ᴴᴷᴰ⁴²
⌕ 火龍果百香果茶 ᴴᴷᴰ⁴⁶
👨🏻‍🍳高質隱世法式crepe🇫🇷-經朋友介紹後一直bookmark住呢間位於觀塘嘅高質樓上西餐小店 咁啱weeknd行開觀塘 所以就上去拜訪佢 順便食吓佢地最出名嘅法式班戟crepe😙-🐥脆辣炸雞 $62即叫即炸 熱辣辣得嚟夠晒脆口 而且份量都唔細 食落仲幾juicy添😙 -🐷西班牙黑毛豬肉眼扒 $188主菜就叫咗黑毛豬肉眼扒 擺盤好有誠意 除咗有沙律菜同薯條 扒上面仲放咗少少蒜香牛油 香氣十足😋 肉眼扒都幾大塊 煎到外面有少少焦 而入面仍然保持粉紅色 夠晒嫩滑🥰-🦀甲羅燒蟹肉檸檬忌廉汁扁意粉 $168另一個主菜㨂咗呎款新派fusion風意粉 有靚靚甲羅燒 加上啖咪蟹肉 夠晒打卡able😍 雖然係白醬做base 但係整體都唔會太heavy太膩 仲加咗菠菜 更加fresh同增加口感👍🏻-🥞榛子朱古力雪糕法式班戟 $96嚟到重頭戲 甜品時間 所以我地叫咗兩款crepe 而兩款都因唔同口味而有唔同煮法 夠晒心思❤️ 榛子朱古力嘅crepe餅皮係比較更Q彈 有少少麻薯嘅軟韌感 而且好有麵粉香😍 中間夾住咗榛子朱古力醬 加上表面嘅朱古力粉 同士多啤梨同藍莓 係有層次嘅甜味 而且唔會太over😋-
👨🏻‍🍳高質隱世法式crepe🇫🇷
🐥脆辣炸雞 $62

🐷西班牙黑毛豬肉眼扒 $188

🦀甲羅燒蟹肉檸檬忌廉汁扁意粉 $168

🥞榛子朱古力雪糕法式班戟 $96

🍨流心焦糖雪糕法式班戟 $86
呢款嘅餅皮就有煎多少少 所以外層會比較脆口 而入面就保持QQ感 估唔到一塊crepe仲做到咁多層次變化😙 切開中間會有焦糖流心同香蕉 同樣唔會太甜 加上烤過嘅杏仁 脆脆地 層次感滿分🙌🏻

🍹西柚菠蘿果茶 $48
🫐藍莓牛奶乳酪 $58
佢地嘅嘢飲都好足料 果茶入面好多生果😋 而乳酪稠杰度適中 唔會太甜 😙

📍Little Box Dining (觀塘)
觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303號舖
  • 藍莓牛奶乳酪
  • 榛子朱古力雪糕法式班戟
  • 流心焦糖雪糕法式班戟
  • 西班牙黑毛豬肉眼扒
2023-08-08 64 瀏覽
今天放假,幫朋友係觀塘做野,做之前,朋友話想食工廈既cafe係Openrice 既幫助,就揾到呢間cafe try try成運工業大廈內部較舊,而且去到3樓都比較舊,無諗過有間cafe 係度cafe 簡約,我地1330左右到,大概七成full職員有禮安排座位,並告之若一陣有人離開,可安排四人座位俾我地,坐得舒服d餐單有幾個lunch set 揀我揀了牛脷炊飯,朋友揀了pizza首先送上餐湯,粟米湯,濃濃的粟米湯,好味朋友揀沙津,份量都唔細主菜賣相好靚我既牛脷,好淋,好味,配左一個特色既飯,唔知加左咩醬汁,好味pizza 好juice, 脆卜卜,朋友稍稍覺得有DD 烤焦了,不過,都好好味。餐飲我地都揀了百香果茶。餐廳唯一改善係唔夠冷氣但waiter 態度很好!有機會可以再試晚餐
cafe 簡約,我地1330左右到,大概七成full
餐單有幾個lunch set 揀
我揀了牛脷炊飯,朋友揀了pizza
首先送上餐湯,粟米湯,濃濃的粟米湯,好味

朋友揀沙津,份量都唔細
主菜賣相好靚

餐飲我地都揀了百香果茶。

餐廳唯一改善係唔夠冷氣
waiter 態度很好!
有機會可以再試晚餐
[ Little Box Dining ]之前食過Little Box Dining嘅可麗餅,回味無窮,餐廳環境清幽,啱哂同朋友嚟傾偈💬,食下野。✿ 溫泉蛋黑松露野菌意粉 $86意粉軟熟程度剛好,無煮過龍。吉穿溫泉蛋伴混食,口感好creamy,仲有唔少野菌,黑松露味香濃。✿ 寶雲酥黑毛豬肉眼扒配青蘋果柚子汁沙律🐷🥗 $118寶雲酥外層酥脆,帶點甜甜的口感。黑毛豬非常厚切,啖啖肉好滋味。另外柚子汁沙律好開胃,青蘋果🍏新鮮爽脆。✿ 榛子朱古力香蕉士多啤梨法式班戟 $58食完主菜點少得甜品,法式可麗餅夠薄身,內裡塗滿Nutella醬🍫😋😋。除咗Cream之外仲有士多啤梨🍓、香蕉🍌、藍莓🫐、杏仁脆片、士多啤梨味雪糕🍦等配料,好豐富呀。總結🫦環境舒適,好適合朋友聚會,午市套餐會定期轉換,甜品都做得相當唔錯🥰🥰。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Little Box Dining地址: 觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303號舖電話: 98248437✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ Little Box Dining ]

電話: 98248437
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 榛子朱古力法式班戟配士多啤梨雪糕
2023-07-27 108 瀏覽
經朋友介紹嚟到觀塘成運工業大廈樓上的 Little Box Dining。店內的裝潢簡約但算係坐得好舒服,店員都好有禮貌,睇得出個後生老細好有熱誠,會出嚟問下有冇邊度做得唔好,令人想同佢講聲加油!食物方面好有驚喜,所有食物水平都絕對對得住個價錢。主要推薦 西班牙黑毛豬肉眼扒、炒西蘭花苗同法式班戟西班牙黑毛豬肉眼扒 - 肉質鮮嫩多汁唔會乾唔會鞋,加埋上面pat 牛油好香! 薯蓉都好食炒西蘭花苗 - 最有驚喜,調味調得好好,可能最近出街少食菜,一上完菜食下食下就無晒法式班戟 - 班戟鬆軟得嚟煙靭,水果份量都幾多,唔錯唔錯呢間小店值得俾更加多人認識,呢個價錢,呢個質素,值得再嚟

法式班戟 - 班戟鬆軟得嚟煙靭,水果份量都幾多,唔錯唔錯

呢間小店值得俾更加多人認識,呢個價錢,呢個質素,值得再嚟
  • 西班牙黑毛豬肉眼扒
  • 炒西蘭花苗
  • 法式班戟
2023-07-26 92 瀏覽
今天再訪觀塘工廈樓上Cafe地點方便,座位闊落。職員親切友善。1.蟹肉菠菜柚子忌廉汁意粉( $88)每一條意粉掛滿了柚子忌廉汁,忌廉汁內帶有小小的柚子香味。食落creamy得來帶點小清新,不會太膩。且意粉內混合蟹肉及菠菜兩種口感。意粉上還有大量的蟹籽,滿足。2.百香果檸檬梳打(+$12)百香果檸檬梳打非常清甜解渴,內有滿滿的百香果及帶有點檸檬嘅香味3.巴斯克芝士蛋糕($28)流心的巴斯克蛋糕都是第一次食,外層脆脆的。內裏軟軟的芝士。甜度適合,不會太甜,且價錢非常抵。
今天再訪觀塘工廈樓上Cafe

地點方便,
座位闊落。

職員親切友善。

1.蟹肉菠菜柚子忌廉汁意粉( $88)

每一條意粉掛滿了柚子忌廉汁,忌廉汁內帶有小小的柚子香味。
食落creamy得來帶點小清新,不會太膩。

且意粉內混合蟹肉及菠菜兩種口感。
意粉上還有大量的蟹籽,滿足。

2.百香果檸檬梳打(+$12)

3.巴斯克芝士蛋糕($28)
流心的巴斯克蛋糕都是第一次食,外層脆脆的。
內裏軟軟的芝士。
甜度適合,不會太甜,且價錢非常抵。
2023-07-25