餐廳: 壹.01
資訊:

觀塘駿業里係人都知咩料!附近有乜食就真係唔知啦~上網搵左陣見到有間台式小店壹01,價錢幾平、見大家介紹味道都好似唔錯,CP值幾好就試下先。♥️手撕雞便當手撕雞最緊要係乜!唔好痴住一舊舊,搣得碎碎地就最好,依到手撕雞做到✅✅,雞肉味道香濃,肉質細嫩幼滑。便當配菜有滷水蛋、台灣香腸、味道香口及入味;更配有西蘭花及青瓜絲,增添不少清新感覺。♥️台北夜市小食拼盤拼盤有台灣香腸、花枝丸及鹽酥雞,份量挺多,鹽酥雞口感媲美手撕雞,花枝丸外皮脆口而薄,內餡厚實有咬口感。台灣香腸烤得香噴噴,味道香甜,美味極了。♥️黑糖鮮奶紅茶黑糖自帶甜甜既味道,配上鮮奶及紅茶,中和了整體味道,不會過甜,入口順滑。

♥️手撕雞便當

♥️台北夜市小食拼盤