餐廳: 壹.01
資訊:

① 蜜汁排骨便當 $65② 薑蔥牛肉飯 $55③ 特盛香蔥紫菜手撕雞飯 $77台式便當有唔少配菜,蔬菜,小香腸,豆腐,蛋,酸菜等,非常豐富!酥炸排骨幾大塊,而且夠入味,口感唔會好柴。牛肉係和式風味,無咩特別。至於手撕雞,味道有點鹹,不過大量香蔥紫菜令口感豐富,都幾正。④ 熔岩蛋之戀 $39拉絲芝士火腿蛋餅,好大份,好足料,醬多左啲,芝士唔係好拉絲,但都好食。⑤ 台北夜市小食拼盤 $39拼盤有台灣腸,花枝丸及鹽酥雞,份量都唔少,幾抵食。而且小食新鮮炸起,幾脆口。⑥ 全手作芋頭鮮奶 $24⑦ 雙檸冬瓜茶 $21朋友話冬瓜茶好飲,唔會太甜;而我就飲芋頭奶,芋泥好綿,好飽肚。性價比挺高的台式餐廳,無論便當,小食及飲品份量,賣相及味道都非常不錯。
蜜汁排骨便當

① 蜜汁排骨便當 $65
薑蔥牛肉飯

② 薑蔥牛肉飯 $55
特盛香蔥紫菜手撕雞飯

③ 特盛香蔥紫菜手撕雞飯 $77
酥炸排骨幾大塊,而且夠入味,口感唔會好柴。
牛肉係和式風味,無咩特別。
熔岩蛋之戀

④ 熔岩蛋之戀 $39