餐廳: 壹.01
資訊:

2022-08-10 48 瀏覽
香港嘅台灣小食越開越多,今次去咗觀塘哩間好評都幾多嘅壹.01😝。店內嘅裝修比較簡單,勝在食物份量多而且抵食,嗌幾多都唔會肉痛。自助落單等大概等5到10分鐘野食已經上齊曬,而且都係新鮮熱辣,哩個價錢Cp值極高!✏️芒果魯肉飯 $58 🍎8/10聽落去怪怪地,但食落又出奇地好夾,芒果份量超多又大粒,配埋足料魯肉同酸菜非常開胃😝,除咗棉密嘅肉碎仲食到肥豬肉粒,不過重口味星人就覺得可以再鹹啲,但都係瑕不掩瑜,抵食之選。✏️台北夜市小食拼盤 $36 🍎9/10單論個台灣腸真係要俾一萬分🥹,外脆內軟,咬開超juicy爆汁漏油,好食到想再嗌多份🥹。花枝丸都係啱啱炸起,如果椒鹽味再重啲就更好。鹽酥雞係炸細雞粒,雖然唔係啖啖肉但一樣咁好味😍。✏️魯肉汁蔬菜 $14 🍎8/10想食下菜所以嗌咗份,有啲雜菜同西蘭花,上面加咗肉燥汁,正正常常冇咩特別。✏️芋頭肉鬆脆皮麻糬蛋餅 $49 🍎8/10蛋餅皮厚薄適中,外微脆有嚼勁,芋泥口感綿密,配埋肉鬆入口好飽滿,如果可以加啲沙律醬就更好啦🤫。✏️手作芋頭鮮奶 $22 🍎9/10終於飲到足料又好飲嘅芋頭奶!芋泥綿密之餘唔會過稀溶曬入啲牛奶到,偶爾仲可以食到啲芋頭粒,哩個價錢抵

芒果魯肉飯

✏️芒果魯肉飯 $58 🍎8/10

✏️台北夜市小食拼盤 $36 🍎9/10

✏️魯肉汁蔬菜 $14 🍎8/10

芋頭肉鬆脆皮麻糬蛋餅

✏️芋頭肉鬆脆皮麻糬蛋餅 $49 🍎8/10

✏️手作芋頭鮮奶 $22 🍎9/10
終於飲到足料又好飲嘅芋頭奶!芋泥綿密之餘唔會過稀溶曬入啲牛奶到,偶爾仲可以食到啲芋頭粒,哩個價錢抵到爛!😍

✏️古早奶茶 $16 🍎8.5/10
朋友覺得味道較淡,但自己又幾鍾意😝,有啲似豆漿味913,飲到茶葉嘅澀味。

哩個價錢可以舒舒服服堂食到台灣野真係好抵,特別係啲小食飲品,全部都好平,必試爆汁台灣腸同芋頭牛奶。宜加兩點半之後仲做9折同特飲半價,成班frd去食就真係唔洗睇價錢瘋狂嗌,抵到哭!😍😍

芒果魯肉飯
芋頭肉鬆脆皮麻糬蛋餅