餐廳: 壹.01
資訊:

🤍壹.01 (觀塘)🖤 觀塘駿業街56號中海日升中心2樓D號舖🍽今次介紹隱世性價比高嘅台灣餐廳,位於中海日星中心距離地鐵站只有6分鐘。🐻餐廳裝修以簡約清新為主,有多款台灣小食及便當,用QR code落單簡單又快捷,而且食物十分足料,食物有驚喜,堂食仲全日免加一。🫔邪惡蛋之戀:芋泥肉鬆麻薯蛋餅 $39蛋餅每日限量供應,芋泥同麻薯都係手作自製,蛋餅外層酥脆好香口,超足料每一口都食到爆饀!麻薯煙韌,味道鹹鹹甜甜,令人食唔停口。🍱蜜汁排骨便當 $65排骨好酥脆,好大塊蓋過全個飯!夾有蜜汁酸菜,食落不會感覺肥膩,酸酸甜甜配搭新穎,可以免費叫「多飯」「少飯」,可以照顧不同胃口嘅朋友非常細心。🍢牛肉汁煮風琴豆腐 $20成塊豆腐索晒啲牛肉汁好惹味,而且好有咬口!🫘台北夜市小食 $36分量不錯抵食:有台灣腸、花枝丸、酥炸雞粒,用椒鹽調味炸得香口!🥗蘇子青瓜手撕雞雞皮 $25雞肉好嫩滑,有好多爽甜的青瓜絲,不過感覺略為過淡~.🥤雙檸冬瓜茶 $17 茶膽用茉莉茶做嘅冬瓜茶,口感柔和,配上檸檬好清香,食完咁豐富嘅晚餐可以消滯。.🥤全手作芋頭鮮奶 $24全手作芋泥,綿密又有芋頭香,而且無冰粒唔會溝淡,每一啖都食
🤍壹.01 (觀塘)
🖤 觀塘駿業街56號中海日升中心2樓D號舖

🫔邪惡蛋之戀:芋泥肉鬆麻薯蛋餅 $39

🍱蜜汁排骨便當 $65

🍢牛肉汁煮風琴豆腐 $20
成塊豆腐索晒啲牛肉汁好惹味,而且好有咬口!

🫘台北夜市小食 $36

🥗蘇子青瓜手撕雞雞皮 $25
雞肉好嫩滑,有好多爽甜的青瓜絲,不過感覺略為過淡~
🥤雙檸冬瓜茶 $17
🥤全手作芋頭鮮奶 $24
全手作芋泥,綿密又有芋頭香,而且無冰粒唔會溝淡,每一啖都食到芋泥+鮮奶,成杯飲晒好飽肚。
  • 台北夜市小食拼盤
  • 芋泥肉鬆蛋餅