餐廳: 壹.01
資訊:

2022-01-13 51 瀏覽
見到拎得可以order之前見過評價唔錯既台式料理壹.01,就揀咗蜜汁排骨便當同鹽酥雞球單份💛12:24落單,提示12:45可以拎得,但我到店問發現完全沒整🙃因為lunch hour好忙冇人理我果張單⋯⋯我問咗之後先有店員拎單去廚房⋯⋯其他用OR用熊貓或者到店先買既都走得七七八八我先拎到我啲嘢⋯⋯遲咗20分鐘,好彩我今日唔趕時間🙃排骨便當都算量足,排骨厚肉大過手掌,米飯上仲有少少肉燥,配菜有西蘭花,蝦丸,香腸,翠玉瓜,麵筋,同少少酸菜。蝦丸香腸同酸菜好味,西蘭花翠玉瓜同麵筋就正正常常。米飯係用台稉九號米,唔錯有飯香,口感軟硬適中,排骨唔乾不過又唔算juicy,略有調味不過就唔知蜜汁係邊😂炸衣唔厚但有好明顯麵皮味,兩個字概括not bad😅鹽酥雞球就⋯⋯顏色明顯炸燶,調味上胡椒粉味比較濃,略鹹咗少少🤏,唔乾不過個size叫雞球真係有啲勉強😅蜜汁排骨便當6.5/9鹽酥雞球5.5/9OVERALL 6.0/9沒有比較就沒有傷害,如果同我最鍾意既台式料理做比較呢間真係麻麻😅如果係附近返工解決食飯都幾ok,不過特登黎就完全冇必要叻。

蜜汁排骨便當6.5/9
鹽酥雞球5.5/9