餐廳: 壹.01
資訊:

2021-10-25 123 瀏覽
觀塘工廠區人多車多,好多時放工塞車塞人鬼死咁迫,今日介紹一個好地方,放工唔趕嘅可以醫埋個肚抖陣回下氣先返屋企☺️小店係以自助形式用手機掃code點餐,我地除左每人叫左一個飯+一杯野飲之前,重叫左好多小食🙊🙊*芒果魯肉飯 $58*芒果同魯肉都比想像中多,第一次食有生果嘅魯肉飯,食落又幾夾,可以平衡返魯肉嘅濃味,飯量重可以自行選擇多飯或少飯,佢個飯本身都算多,如果揀返少飯可以避免浪費,好貼心👍🏻*辣椒大蔥綠手撕雞飯 $55*平時食手撕雞我通常會聯想到係麻醬,呢度嘅手撕雞幾特別,食落似沙薑雞咁嘅味,重有翠玉瓜、滷水豆卜、櫻花蝦乾,個味都幾岩撈飯食😋*鹽酥雞球 $16**酥炸花枝丸(3粒) $15**蜜汁台灣腸 $15*自助落單嘅好處就係想食咩就叫咩唔洗怕醜😆呢度嘅小食全部都係10幾蚊份,唔覺意就會點左黎試🙊🙊平平地細細份,岩哂同朋友分享😋*牛肉汁煮風琴豆腐 (2串) $20*平時打邊爐或者食串燒都好鍾意食風琴豆腐🤪呢度叫一串$12兩串$20,梗係叫兩串啦,豆卜味道比較濃好重牛肉汁味,建議配飯一齊食😋*邪惡蛋之戀 $35*呢度嘅蛋餅有兩款,個名都好得意😆呢款有芋泥加肉鬆,外脆內軟食落好香口,十個

*芒果魯肉飯 $58*

*辣椒大蔥綠手撕雞飯 $55*

*鹽酥雞球 $16*

*酥炸花枝丸(3粒) $15*
*蜜汁台灣腸 $15*

*牛肉汁煮風琴豆腐 (2串) $20*

*邪惡蛋之戀 $35*

呢度嘅蛋餅有兩款,個名都好得意😆呢款有芋泥加肉鬆,外脆內軟食落好香口,十個邪惡😆😆

*白桃烏龍茶 (熱) $19*
*雙檸冬瓜茶 (凍) $21*
食台式野最後梗係要叫埋台式飲品咁先至夠圓滿🥳

呢度全日冇加一,2點半之後重有9折優惠,小店有wifi提供,亦冇用餐時限,放工真係可以慢慢坐下傾下計打鋪機煲下劇先走都重得😆