餐廳: 壹.01
資訊:

2021-10-02 39 瀏覽
早幾日發現觀塘有間台式小店,上到去發現店鋪內環境舒服而且價錢唔貴,所以就坐低試下😌魯肉便當 $68食落係有驚喜🤤肉汁好豐富,魯肉嘅肥瘦比例岩岩好唔會乾爭爭,好香好好味😋而且仲會加埋鵪鶉蛋同埋台灣腸😚勁大碗我一個係食唔野🤭辣椒大蔥手撕雞 (有櫻花蝦) $55男朋友唔食櫻花蝦,店員都有好好幫手安排走蝦🦐大蔥好香,手撕雞好嫩滑🤤好足料好大碗好豐富🙌🏻酥炸花枝丸 ($15)爽口彈牙,唔會油淋淋🤤好食另外飲品方面有半價🥰雙檸冬瓜茶 (原價$42 半價後$21)檸檬嘅酸味同冬瓜嘅甜味好夾,兩者恰到好處😌 消暑解油膩 零冰全手作芋頭鮮奶 (原價$48 半價後$24)芋頭以全人手打成,口感細滑🤤芋泥同鮮奶溝埋一齊,甜中帶芋泥味道,口感豐富

魯肉便當 $68

辣椒大蔥手撕雞 (有櫻花蝦) $55

酥炸花枝丸 ($15)
爽口彈牙,唔會油淋淋🤤好食

另外飲品方面有半價🥰

雙檸冬瓜茶 (原價$42 半價後$21)
檸檬嘅酸味同冬瓜嘅甜味好夾,兩者恰到好處😌 消暑解油膩

零冰全手作芋頭鮮奶 (原價$48 半價後$24)

• 零冰全手作芋頭鮮奶
  • 雙檸冬瓜茶