Flames (鴻圖道)

2023-02-27 118 瀏覽
觀塘高質慢活西餐🍝Flames📍觀塘鴻圖道51號保華企業中心地下1號舖➰好歌推介「即使你離開,我熱情未改,這漫長夜裡,誰人是你所愛。」#還是覺得你最好 #飯戲攻心主題曲之一 #張學友➰今晚約左朋友去睇<飯戲攻心>踏台版舞台劇,同電影差唔多情節,但舞台劇就更加有臨場感,更加帶出愛中有恨,恨中有愛嘅中心思想。同朋友都係觀塘友,行咗海濱感慨一下觀塘嘅變化之後就嚟咗依間餐廳開餐。餐廳距離觀塘站約十分鐘路程,都算方便,裝修以木系質地設計,頗具氣派大方。✥小食𖥕避風塘雞翼 💲88 ⭐️4.1/5⭐️避風塘佐料鋪滿雞翼,啖啖雞翼都可以沾上佐料,惹味十足,作為頭盤小食非常唔錯。✥主食𖥕蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉 💲138 ⭐️4.2/5⭐️上枱擺盤精緻,芝士同蟹肉融合令人動指大動,長通粉軟硬適中,火喉掌握唔錯,另外都做到掛汁效果,每一啖都有芝士同蟹肉,非常滿足,小小一碟都已經令我地非常飽足。𖥕葡式香辣燒春雞配薯條 💲238 ⭐️4.3/5⭐️燒春雞擺碟亦相當有誠意,十分吸睛,入口有驚喜,皮脆肉嫩多汁,完全唔鞋口,好高質,旁邊嘅辣醬辣度非同小心,唔食得辣嘅朋友要注意下。✥飲品𖥕Tropical
觀塘高質慢活西餐🍝

Flames
📍觀塘鴻圖道51號保華企業中心地下1號舖

➰好歌推介
「即使你離開,我熱情未改,這漫長夜裡,誰人是你所愛。」
#還是覺得你最好 #飯戲攻心主題曲之一 #張學友

蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉

𖥕葡式香辣燒春雞配薯條 💲238 ⭐️4.3/5⭐️

✥飲品
𖥕Tropical Punch 💲68⭐️4.1/5⭐️
朋友唔飲酒,就叫咗杯Mocktail試試,雜果汁充滿盛夏元素,亦可解膩,唔錯。

𖥕Peach Dirty Lemonade 💲88⭐️4.1/5⭐️
酸酸甜甜,酒精感唔重,男女亦適合,都係解膩之選。
Peach Dirty Lemonade

➰總結
餐廳地理位置應該主打附近商廈客人,但餐廳食物出品質素亦好高質,而且裝修及打燈亦顯出餐廳想走高檔西餐路線,性價比頗高,相信區內客人都會有興趣一試。

➿➿➿
#Flames
#觀塘美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食
#蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉#葡式香辣燒春雞配薯條

賣吓廣告先,一個90後偽文青鐘意食好西聽好歌去旅行😋🎵✈️
有興趣睇更多好西好歌好玩推介,或者大家有好嘢Share嘅🥳
世上偶遇也是重遇,祝大家拼命無恙🫶🏻

避風塘雞翼
蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉