1K
2023-12-11 1398 瀏覽
午餐時間在觀塘要找一個舒適的地方食飯談何容易,又俾我發現有個新地方「House FiftyEight」地方環境都非常唔錯,又大又寬敞,有室內室外座位可供選擇,店内仲設有用餐區及娛樂區,提供精美西餐、特式雞尾酒、飛鏢機、Beer Pong等,來享用午餐或下班後放鬆一下也不錯👏🏻🌟Lunch Set 配是日餐湯,餐包及熱飲一杯🍲▪️是日餐湯、餐包今日係蘑菇湯,雖然係餐湯但係甚有水準,味道濃濃的蘑菇香,仍然食到蘑菇碎,好Creamy 配合熱辣辣嘅牛油麵包,美味😋🐮▪️Slow Cook US Prime Top Blade Steak $ 148慢煮美國安格斯頂級牛板腱,超級抵食,有兩大件厚厚的牛板腱,外焦內軟腍,牛味香濃肉質非常唔錯,配上燒汁香菇和自家製嘅香滑薯蓉,美味🐽▪️Canada Pork Ribeye $ 118加拿大豬肉眼扒,豬扒亦相當唔錯,肉質帶點脂肪,口感彈牙,充滿油脂香,配上燒汁夠惹味,配菜一樣係美香菇和香滑薯蓉🍟▪️ Potato Fries 薯條 +$16 套餐仲可以加錢配小食和甜品,我就一定會揀炸薯條,熱辣辣非常香脆,配合扒類一齊食就係最佳☕️▪️Black Coffee a

🌟Lunch Set 配是日餐湯,餐包及熱飲一杯

🍲▪️是日餐湯、餐包
配合熱辣辣嘅牛油麵包,美味😋

🐽▪️Canada Pork Ribeye $ 118

🍟▪️ Potato Fries 薯條 +$16

☕️▪️Black Coffee and Cappuccino
餐飲的咖啡質素絕對可以比美高級咖啡店,尤其是Cappuccino,咖啡和奶泡的比例剛好,而我最愛嘅黑咖啡食到飽飽嘆返杯,簡直係享受
  • 慢煮美國安格斯頂級牛板腱
  • 加拿大豬肉眼扒