2022-07-06 340 瀏覽
今日晏晝過咗嚟觀塘食放題,之前中學食過依間大瀛喜覺得食物款式又多,味道又唔錯,所以今日再過嚟食!除咗用QR code落order,出邊自助吧仲有提供咗唔少前菜沙律、炸物同多款飲品。醬燒極尚帝王蟹棒火炙壽司蟹棒都幾大條,面頭仲有火炙過嘅沙律醬,非常香。牛油燒翠玉瓜翠玉瓜用牛油燒完好香,除咗有淡淡嘅牛油香,翠玉瓜本身仲好juicy!金銀蒜蓉醬蒸扇貝扇貝加咗好多蒜蓉醬,非常重手。扇貝肉質唔錯,幾鮮甜。芝麻雞翼雞翼外面滿佈芝麻,雞肉嫩滑多汁,啖啖都係肉。南瓜天婦羅南瓜本身好甜、好淋,外皮好脆,而且唔會太油。蕃薯仔天婦羅依款用咗紫薯,紫薯非常香甜,炸完之後,脆脆地,更加好味。榴槤炸彈外皮香脆,上到嚟嗰陣仲係熱辣辣,榴槤餡好濃郁,令人食唔停口。鐵板蜜汁蒜香牛柳粒依啲小炒提供一小碗幾好,唔會一食就食到好飽!牛柳粒數量多,質地唔韌,有青椒同洋蔥等配料,食落好惹味。甜品方面,除咗有個品牌嘅雪糕、薯條、粟米單,依度仲有一啲啫喱同蛋糕仔,選擇豐富。飲品方面,我鍾意佢提供鴻福堂嘅飲品,例如係竹蔗茅根同雪梨海底椰,味道好清新,食放題飲呢啲啱晒,可以解膩!同埋我見到佢有唔少自家製嘅飲品,大家可以試吓。

醬燒極尚帝王蟹棒火炙壽司
蟹棒都幾大條,面頭仲有火炙過嘅沙律醬,非常香。

牛油燒翠玉瓜

金銀蒜蓉醬蒸扇貝
扇貝加咗好多蒜蓉醬,非常重手。扇貝肉質唔錯,幾鮮甜。

芝麻雞翼
雞翼外面滿佈芝麻,雞肉嫩滑多汁,啖啖都係肉。

南瓜天婦羅
南瓜本身好甜、好淋,外皮好脆,而且唔會太油。

蕃薯仔天婦羅
依款用咗紫薯,紫薯非常香甜,炸完之後,脆脆地,更加好味。

榴槤炸彈

鐵板蜜汁蒜香牛柳粒