2018-02-06 141 瀏覽
今日係觀塘廣場附近做野,同兩個同事做到夜晚七點幾, 凍冰冰好想食火煱,於是上openrice睇下附近有冇人氣火煱,見到有一間live band雞煲米走雞 ,咁有特色就去試下啦~我地三個人叫咗一個火焰麻辣雞煲(兩隻辣椒) 一個細本地手切牛脊髓,牛柏葉,雜菇,響玲,一份四拼餃~等10分鐘全部料到齊,上菜快~掋讚~個雞煲首先要煲一陣之後就有職員過來點火係我地面前炒下佢,等雞煲內既酒精揮發曬之後就食得,食落去雞好滑,仲有少少酒味,好惹味~ 手切牛肉大份,見個紋都知係高質牛,食落好重牛味,厚度適中~響鈴係即叫即炸,好少地方有~四拼餃亦好出色,好多時好多地方都係雪藏餃又或者好細隻,呢度係新鮮包既,皮薄料多又大隻 ~今日平日八點都成大半場滿,在工廈入面可以咁,證明有水準和有質數的~今日有個男仔喺度唱live,把聲好似張智霖加鄭中基,又唱得幾好聽喎!

我地三個人叫咗一個火焰麻辣雞煲(兩隻辣椒)
一個細本地手切牛脊髓,牛柏葉,雜菇,響玲,一份四拼餃~
等10分鐘全部料到齊,上菜快~掋讚~

手切牛肉大份,見個紋都知係高質牛,食落好重牛味,厚度適中~

響鈴係即叫即炸,好少地方有~
2018-01-30