餐廳: Verde MAR
資訊:

2022-06-24 27 瀏覽
因為我好中意牛油果所以聖誕節當日男友帶我嚟到依到食牛油果大餐以為聖誕節會好多人但可能位置比較偏僻所以冇乜人重可以簡個靚位坐正聖誕樹前面好有聖誕氣氛~店員見到我地拎小牛油果出嚟影相佢再拎左大牛油果比我地影埋一份全程服務態度都好好大廚重特登走出嚟介紹每樣食物同食法又會問我地食用感受,非常好食物方面,叫左碟個人喜好既脆蝦蝦係鮮甜香脆而且大大隻多肉我個人中意唔點汁就咁原味食【牛油果花配脆粟米餅】擺盤好精緻,牛油果質素高軟熟度剛剛好,牛油果味濃郁配合香脆粟米片令整體唔會膩又有口感【炸牛油果條】牛油果天婦羅都係第一次食一定要趁熱食!表面脆加上牛油果暖暖熱熱既口感同味道都好得意【牛油果雪糕】真材實料既牛油果雪糕!好重牛油果味!重食牛油果不大分別而且外形都整到牛油果咁真係好有心思中間牛油果核有驚喜,係芒果雪葩!因為我都中意食芒果,而芒果味都鮮甜強烈推薦!!!最後因為成餐牛油果驚會好濟店員推薦我地飲【仙人掌汁】因為未飲過都覺得好好奇所以就試下點知一試不得了!!!我形容唔到係咩味因為係第一次飲既味道只能說味道口感我都好中意覺得好好飲解膩又開胃好少餐廳飲品會覺得特別出色加上佢重好有小心思用左仙人掌杯超級滿足
因為我好中意牛油果

店員見到我地拎小牛油果出嚟影相
佢再拎左大牛油果比我地影埋一份
全程服務態度都好好
大廚重特登走出嚟介紹每樣食物同食法
又會問我地食用感受,非常好

食物方面,叫左碟個人喜好既脆蝦
蝦係鮮甜香脆而且大大隻多肉
我個人中意唔點汁就咁原味食

【牛油果花配脆粟米餅】
擺盤好精緻,牛油果質素高
軟熟度剛剛好,牛油果味濃郁
配合香脆粟米片令整體唔會膩又有口感

【炸牛油果條】
牛油果天婦羅都係第一次食
一定要趁熱食!
表面脆加上牛油果暖暖熱熱既口感同味道都好得意

【牛油果雪糕】
真材實料既牛油果雪糕!
好重牛油果味!重食牛油果不大分別
而且外形都整到牛油果咁真係好有心思
中間牛油果核有驚喜,係芒果雪葩!
因為我都中意食芒果,而芒果味都鮮甜
強烈推薦!!!

最後因為成餐牛油果驚會好濟
店員推薦我地飲【仙人掌汁】
因為未飲過都覺得好好奇所以就試下
點知一試不得了!!!
我形容唔到係咩味因為係第一次飲既味道
只能說味道口感我都好中意覺得好好飲
解膩又開胃
好少餐廳飲品會覺得特別出色
加上佢重好有小心思用左仙人掌杯
超級滿足既聖誕牛油果大餐~
2021-12-25
聖誕節