2023-10-23 209 瀏覽
其實呢一間點心鋪已經黎過好多次 好多時夜晚想飲茶都會搭一個站黎到呢到 因為餐廳地點真係好方便 朗屏西鐵站一落黎行兩分鐘就去到 我咁常去係因為我覺得呢一間點心鋪做得最好就係佢餐具同埋枱凳都唔會油淋淋 呢一樣真係好重要可以令到食客食得好安心👍🏻♡雪山叉燒包 $25外皮好脆又夠熱 鬆脆得黎有d甜甜地 叉燒餡都算多 呢個我覺得係必點之選♡蟹籽燒賣皇 $19呢個燒賣係用白色燒賣皮 燒賣比一般坊間既較為大粒 咬落去蝦肉都幾爽口♡山竹牛肉球 $27山竹+牛肉+馬蹄呢個組合真係點樣都咁夾 咬落去有肉感得黎馬蹄又比到個爽口既感覺 加埋喼汁小小酸酸地就更開胃♡老干媽蒸鳳爪 $27真係估唔到咁傳統既蒸鳳爪都可以做到d特別 佢既有一貫蒸鳳爪既醬香味 仲有一股係老干媽獨有既辛香味 原本以為落左老干媽會比較辣 但食落去就唔係好覺好辣♡五柳炸雲吞 $28炸雲吞可以講係我飲茶既最愛 由細細個每次去酒樓飲茶都必點 到大個去飲茶都會叫 呢到個炸雲吞炸得夠脆 亦唔會太油 配埋酸酸甜甜既五柳汁 食完真係超開胃 又可以食多幾個點心♡鴛鴦鮮蝦米網腸 $36呢一個網米腸橙橙綠綠 睇落已經好好賣相 我自己認為呢個可以話係炸兩既升級版

♡雪山叉燒包 $25

♡蟹籽燒賣皇 $19

♡山竹牛肉球 $27

♡老干媽蒸鳳爪 $27

♡五柳炸雲吞 $28

♡鴛鴦鮮蝦米網腸 $36
呢一個網米腸橙橙綠綠 睇落已經好好賣相 我自己認為呢個可以話係炸兩既升級版 炸既米網係超級鬆脆包住隻蝦 外軟內脆再內軟 就算點唔點豉油都都一樣咁好食

♡養顏紅棗糕 $26
原本諗緊叫薑汁糕定紅棗糕好 心大心細 最後揀左紅棗糕 因為佢比薑汁糕多一舊 總共有4舊兩個人分就岩岩好 紅棗味都好出 但又唔會太甜 口感黏黏糯糯傳統中式糕點既感覺

♡茶位🫖茶 $9/位
我地揀左菊花茶 其他茶就只需$6/位

另外仲有d優惠套餐都好抵食 仲有燉湯飲 都幾正架💕而且仲有印花卡儲 儲夠可以減錢
五柳炸雲吞
鴛鴦鮮蝦米網腸