2020-02-20 502 瀏覽
又一個悠閑週末,宜家肺炎肆虐,都唔係好敢去銅鑼灣揾食週末嘅蘇豪無咗週日嘅喧鬧,幾適合約朋友小酌一杯,傾吓偈😀叫得做taproom,酒水就當然係一大賣點呢度有差唔多廿款主要產至香港同美國嘅啤酒,酒精含量由4至10都有我同朋友都係飲本地啤我嘅係Carbon Brew嘅feels good man (左),麥味唔算好重,帶少少花果味,有少少澀,都幾易飲吹吓水都係嗌少少嘢食食住講開心啲,睇menu見Combo A幾抵食,套餐大概比散叫平50蚊呢度有2個配菜:薯仔沙律、芝士通粉(Mac ‘n Cheese)兩款肉:1/4磅煙燻牛腩、1/4磅自製肉腸(美國豬肉及牛肉各50%)另有兩件炸酸瓜同少量生洋蔥,fried pickles之前從未食過,幾得意,同牛腩一齊食都幾夾肉類兩樣都幾好,牛腩幾腍同香煙燻味,睇餐牌佢話呢度嘅肉類都係用放乾9個月嘅橡木做煙燻,煙燻味香得嚟唔會濃到苦,較為低溫嘅烤法亦令肉汁得以保留👌🏻香腸幾紥實,味道好濃,少少偏咸,送啤酒飲就剛好兩個side好有意外驚喜!薯仔沙律好大粒薯仔,用嘅蛋黃醬比坊間嘅稀少少,沙律入面仲有啲洋蔥,少少辛辣少少酸,食落完全唔膩👏🏻Mac n Chees
又一個悠閑週末,宜家肺炎肆虐,都唔係好敢去銅鑼灣揾食

週末嘅蘇豪無咗週日嘅喧鬧,幾適合約朋友小酌一杯,傾吓偈😀

叫得做taproom,酒水就當然係一大賣點

我同朋友都係飲本地啤

Combo  A

香腸幾紥實,味道好濃,少少偏咸,送啤酒飲就剛好

side s
兩個side好有意外驚喜!
Mac n Cheese以為普普通通,點知啲芝士層層都有,好足料,bechamel好香唔會過杰撻撻或者太稀水汪汪,完全做到comforting嘅效果❤️

呢餐食得好開心,環境舒服,同朋友啤住吹下水,有肉有小食,埋單都係大概200蚊一位,幾抵

2020-02-08
Combo  A