2019-02-08 257 瀏覽
Lunch黎到藍田唔知食咩好,見到呢間日本野午市都唔算貴,五六十蚊有交易。呢間餐廳整體都算闊落多位坐,但lunch都坐滿場,所以都放膽少少試試佢。餐廳有個自助區,調味料、凍水熱水全部自便,慳番加一服務費,我okay。叫左個炸雞便當。有四舊炸雞,無開炸粉漿炸,不過外皮都算脆,又無油溢味。不過調味差左啲啲,吱埋個檸檬都啱啱好無咁淡口。配菜有薯仔沙律、涼拌牛蒡絲、玉子燒都幾好食,泡菜一般無特別。蟹柳天婦羅個皮都幾鬆化,意料之外。個煙肉包腸仔爆油,食完個嘴令過搽左lip gloss咁。不過整體而言個便當都算幾好,五十幾蚊有湯,性價比ok。見餐牌有個餐係有甜品加迷你拉麵加凍飲,四十幾蚊,抹茶甜品個樣幾正咁(圖片中)。今次怕唔夠飽無嗌,有機會再黎試過。