2019-02-21 166 瀏覽
做完野想去Tea,諗唔到食乜好嘅時候,一出地鐵站就見到呢間鋪,跟住上OpenRice睇吓啲人話佢哋嘅西瓜蛋糕好食就膽粗粗去試啦!我哋叫咗個蛋糕set, 一set有四款蛋糕可選擇,仲有兩杯嘢飲個價錢都係$248!真係好抵食㗎!初初感覺一件蛋糕$65有啲貴但當蛋糕上到枱時,個賣相已經相當討好,食一啖嘅時候就更加之覺得物超所值真係好好好好味! 我哋叫咗三款蛋糕第一款係草莓西瓜味,第二款係玫瑰荔枝味,第三款係香蕉朱古力。先講講第一款草莓西瓜味真係不得了好清新嘅感覺又唔會太甜,有塊西瓜肉在蛋糕中間,配上士多啤梨慕絲非常好味,一定要試!第二款玫瑰荔枝味每一層都有荔枝果肉,仲有淡淡的玫瑰香味,唔太甜唔太淡,值得一試!第三款係香蕉朱古力味,佢夾雜左啲香蕉肉係入面,而我就覺得有少少甜但如果你喜愛朱古力嘅朋友就一定唔好放過啦!輪到兩杯嘢飲一杯係牛油果奶昔,另一杯叫咗一支紅桑莓汁,牛油果奶昔真係冇得輸非常香滑,紅桑莓汁酸酸甜甜好醒胃!值得一提嘅係我見到隔離枱啲意粉,色香味俱全,下次一定要試!最後就講講環境,呢度非常舒服,有一種好relax嘅感覺,侍應哥哥亦好有禮貌,真心覺得呢到正!

蛋糕套餐
草莓西瓜蛋糕