2017-11-11 429 瀏覽
上次黎雲家食完米線之後,一直念念不忘,難得今日有機會同我男朋友黎荃灣呢邊行街,緊係要再試試佢d小食由於黎之前食左個粟米批,所以都係叫一碗米線share,同埋叫d小食算啦米線一上到枱,d雞肉多到嘩一聲,湯底keep住水準,夠哂濃郁惹味,今次就我男朋友,叫左小辣,dd辣都幾好味仲要d米線超多,直頭大碗過譚仔米線套餐食到最後,d米線食哂,d雞肉竟然仲有剩,勁食左陣米線好快碟墨魚頭就上菜啦,食落有d沙爹同埋蒜味,凍凍地好滋味呢個係蒜泥白肉,超級多蒜出面成日食到d腩肉係有條好un既皮,但係呢到既腩肉完全無呢個問題,仲啖啖蒜蓉味,食到最後都仲有好多蒜剩燒韮菜係最燒師傅功力既,估唔到呢到仲燒得好食過出面既串燒店!!一來夠惹味,二來勁juicy!!豬頸肉都超爽口!!最後最後,粟米係令我覺得最驚喜既!我未食過咁好食既燒粟米!爽口又清甜既粟米,每一啖都充滿住牛油同蜜糖既味道仲要賣$9咋。今時今日,香港食肆又平又好食份量又多邊到搵?我會為左呢串粟米再返黎雲家!!

雞絲墨丸小鍋米線

仲要d米線超多,直頭大碗過譚仔米線套餐
食到最後,d米線食哂,d雞肉竟然仲有剩,勁
墨魚頭

蒜泥白肉

呢個係蒜泥白肉,超級多蒜

串燒豬頸肉+韮菜

一來夠惹味,二來勁juicy!!豬頸肉都超爽口!!
玉米+羊肉

最後最後,粟米係令我覺得最驚喜既!
仲要賣$9咋。
2017-11-11