2014-02-15 2873 瀏覽
情人節到處都係排隊場面,行經呢間店門口發現隊伍甚長,好奇之下走去隊尾,排左陣,就有店員行過黎叫我同友人填選餐表,填表期間聽到後面有客人講日文,而驚人既係店員亦用流利既日文對答😵,而且發現店員都好親切有禮貌,甚至記得黎過既客人。排左感覺上成個鐘既隊,終於入到去,店內佈局好似平時拉面店咁,大部份位置都係對住廚師煮麵,店員帶我地入座,我地既位置就係最入既面壁,入座既時候,店員好似高級西餐廳咁幫你拉凳,重用一招觀音送抱推返張凳去適當位置,坐好左重即時幫我地擺好行利😊,放完行利,坐左一陣拉面就上枱,而且發現佢地原來係選餐表記低左我地著咩色衫,方便上麵俾個別既客人,好細心!張選餐紙上同平時拉麵店一樣,有得揀麵既軟硬度、分量,香油、醬汁多定少等等。枱面重有食面教學,我揀既係番茄湯底,叫伊台風,朋友揀既就係魚介豬骨湯,兩隻湯底都係非普通液態,而係有d杰既特濃湯,而且叉燒又大大塊,麵既分量又多,伊台風既叉燒上面重有啲燒過既芝士,幾香,味道雖然唔可以話好好味,但都okay!重有就係我地揀既係普通硬度既拉麵覺得啱啱好,唔知其他人既硬麵係點既呢😆當你開始食既時候,店員居然貼心到拎左一兜橡筋過黎話怕我地頭髮長容

當你開始食既時候,店員居然貼心到拎左一兜橡筋過黎話怕我地頭髮長容易店到拉麵而食得唔方便!😄

即刻就覺得連碗麵都好味左〜店員重會過黎幫你斟檸檬水,食完賣單又好熱情咁多謝你光臨,成餐晚飯都食得好開心。☺
2014-02-14