餐廳: 品穀
資訊:

#joyfood_荃灣 品穀 (荃灣)📍荃灣大河道100號海之戀商場地下G18號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━唔係第一次幫襯呢間麵包店 今次試埋另外一種餡嘅bagel 同揀咗兩款睇落好賞心悅目嘅包 🙈 ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━金鑽鳳梨比高 $25 (圖2)▶︎ 首先都係要讚吓個包體 加熱再癱凍少少之後包體好有嚼口 完全滿足自己想食chewy bagel嘅慾望😍▶︎ 跟住再睇埋個餡料 比起另外幾隻口味 我會更鐘意今次呢個👍🏻 鳳梨餡微甜 仲食到粒粒鳳梨干嘅口感 加上鳳梨餡比較濕潤 所以食嗰陣唔會覺得太乾👌🏻好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━芋泥小盒 $23 (圖3)▶︎ 真係好鐘意芋泥嘅產品 所以就試咗呢款▶︎ 包體頗鬆軟 一㩒就會扁 食起上黎都偏濕潤 同bagel嘅風格各有千秋 ▶︎ 芋泥餡幾有芋頭味 偏甜 好味但係係可以想象嘅味道 內餡嘅量就不過不失啦 多啲我會開心啲 😙好味指數:●●●●○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━朱古力咖啡骰仔 $25 (圖4)▶︎ 外形特別 係
#joyfood_荃灣
品穀 (荃灣)
📍荃灣大河道100號海之戀商場地下G18號舖
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
金鑽鳳梨比高 $25 (圖2)
好味指數:●●●●◐
金鑽鳳梨比高

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
芋泥小盒 $23 (圖3)
▶︎ 真係好鐘意芋泥嘅產品 所以就試咗呢款
好味指數:●●●●○
芋泥小盒

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
朱古力咖啡骰仔 $25 (圖4)
▶︎ 外形特別 係一個正方體
▶︎ 外面既一層包體偏硬身 而入面都唔算太鬆軟🤏🏻
▶︎ 咖啡味同朱古力味都有 不過兩者都唔係好出 反而係甜味蓋過咗佢地 尤其係有朱古力醬嘅地方更為甜膩 有啲失望 😞
好味指數:●◐○○○
朱古力咖啡骰仔

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 5月中(下晝外賣)
今餐快樂指數😋: ⑦⑦/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌕🌑🌑
環境分: N/A
服務分: N/A
再訪意願:❤️❤️❤️❤️🤍
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
每日提醒👉🏻: 翻熱我通常都係微波爐1分鐘 空氣炸鍋3分鐘 不過大家可以flexible啲🤓
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
#香港美食 #荃灣美食 #荃灣 #品穀 #biggrains
#foodiehk #foodie #hkfoodie #hkfood
#甜點 #麵包 #bagel #貝果 #芋泥 #朱古力
外賣自取