2021-08-04 49 瀏覽
入荃灣入得多,但好少發現荃灣路德圍會有間台灣小台~仲要有我最中意食嘅肉鬆芋泥多士當然急不及待入去試吓啦首先嗌左個滷水雞扒便當,啲鹵肉都幾香~但嫌佢個量唔夠多,中意食鹵肉嘅朋友可能嫌唔夠喉~便當入面仲有啲茄子🍆當蔬菜咁食,醃得都幾入味!但個雞扒嘅分量我覺得就太少了~得4舊仲要每舊都細細舊咁,覺得唔係幾滿足個便當仲包埋個湯,我嗌左蝦捲湯,蝦捲幾好食,都幾煙韌,但個湯除左飲到佢額外加嘅炸蒜之外,都飲唔出佢究竟落左啲咩嘅調味料,飲左一半就無飲啦~嗌左個雞捲小食,呢個都覺得ok嘅,炸得幾脆,但只係油左少少黎到重點啦!嗌左肉鬆芋泥多士!一上菜啲肉鬆同芋泥的確好飽滿!同埋塊多士真係好厚可惜,一食落去,完全食唔到有芋泥味唔講唔知自己真係食緊芋泥除左個量係多之外,但質素就真係唔多掂肉鬆就正常啦,呢啲都係當零食小吃咁~食左一半就無食晒啦完全覺得唔掂….So far, 呢間野好大驚喜!真係差嘅驚喜!唔會再食架啦
當然急不及待入去試吓啦

仲要每舊都細細舊咁,覺得唔係幾滿足

嗌左個雞捲小食,呢個都覺得ok嘅,炸得幾脆,但只係油左少少
黎到重點啦!嗌左肉鬆芋泥多士!
一上菜啲肉鬆同芋泥的確好飽滿!同埋塊多士真係好厚
可惜,一食落去,完全食唔到有芋泥味
唔講唔知自己真係食緊芋泥
除左個量係多之外,但質素就真係唔多掂
肉鬆就正常啦,呢啲都係當零食小吃咁~
食左一半就無食晒啦
完全覺得唔掂….
So far, 呢間野好大驚喜!真係差嘅驚喜!唔會再食架啦

2021-08-03