2020-10-30 1185 瀏覽
話說依間「你妳 𝕪𝕠𝕦 𝕪𝕠𝕦」熱潮由9月熱到依家,既然報復性旅行🧳仲係遙遠無期,🍎就同👭🏻試下佢!.我真係唔想講,世事有時就係手快有手慢無😏我6點入座時,最後一份嘅鐵板手作芋泥吐司順利𝕘𝕖𝕥鐵板手作芋泥吐司有:肉鬆芋泥 $40芋見紫薯 $40濃厚珍珠奶茶 $45既然係最後一份,都未輪到我揀~我就𝕡𝕣𝕖𝕗𝕖𝕣肉鬆/芋泥嘅,而好好彩最後一份就係肉鬆芋泥~· $40𝟚𝟘𝟙𝟡係台北試過芋泥吐司之後今次係人生中第二次再試芋泥吐司不過今次唔同少少就係有埋肉鬆⋯識我嘅知我傳統過化石🤣甜就甜,鹹就鹹,邊有咁樣撈埋一齊架🤨今次都有啲啲心態當挑戰一下~芋泥真係𝕕𝕠𝕟’𝕥 𝕨𝕠𝕣𝕣𝕣𝕪:微甜嘅味道,綿延嘅口感配上香厚嘅肉鬆,甜與鹹嘅味道,沒有想像中衝擊,但味道尚算合拍😉。吐司有烘過但真心可能我影相時間耐咗啲(利申:完全係我問題❕❗️)我又唔會抹住良心同你講外脆,真心擺咗成半粒鐘係到影,我同你講脆都無信啦🤣但可以好老實同你講依個肉鬆芋泥係做到內軟嘅☺️·鹽酥雞花枝丸,魯肉飯轉乾拌麵 $78一睇就知唔係🍎 𝕤𝕥𝕪𝕝𝕖,係👭🏻揀嘅,而👭🏻咁啱轉做乾拌麵咁我又可以痴幾啖試下味啦😋諗起都會心一笑事關成碟野係到比我影黎影
我真係唔想講,世事有時就係手快有手慢無😏
我6點入座時,最後一份嘅鐵板手作芋泥吐司順利𝕘𝕖𝕥
鐵板手作芋泥吐司有:
肉鬆芋泥 $40
芋見紫薯 $40
濃厚珍珠奶茶 $45
既然係最後一份,都未輪到我揀~
肉鬆芋泥吐司
𝟚𝟘𝟙𝟡係台北試過芋泥吐司之後
今次係人生中第二次再試芋泥吐司
不過今次唔同少少就係有埋肉鬆⋯
識我嘅知我傳統過化石🤣
甜就甜,鹹就鹹,邊有咁樣撈埋一齊架🤨
今次都有啲啲心態當挑戰一下~
鹽酥雞花枝丸,魯肉飯轉乾拌麵

鹽酥雞花枝丸,魯肉飯轉乾拌麵 $78
咁我又可以痴幾啖試下味啦😋
諗起都會心一笑
事關成碟野係到比我影黎影去都差唔多半粒鐘
想痴幾啖麵食時先發現啲麵擺太耐已結成一團🤣🤣
(利申:完住係我📸問題)
最終分咗啲麵,鹽酥雞同花枝丸試試味
真心雖然啲麵擺耐咗扣咗啲分
但啲乾拌麵仲好有硬口好有韌勁
再撈埋啲肉碎一齊食時一啲都唔失色
而鹽酥雞就唔酒膩,炸粉少,啲肉仲好紮實
最後嘅花枝丸都好實在🤗
題外話/補充資料: 𝙿.𝚂:👭🏻就覺得粒🥚有啲啲鹹,我就無試過所以不予置評,有人試過同我講下哦😖
2020-10-20