一直好想去素年食,深水埗分店長期好多人,去過幾次都等唔到,前排去開荃灣,一於去試下,唔洗點等位就可以入座🌿店內設計偏文青風,環境舒適,打卡都好岩,近排素食發展越來越多元化,呢間新派素食良心小店幾有驚喜!我地點咗➡️"日式咖喱吉列豬扒意大利飯",吉列豬扒係採用OMN!PORK新豬肉,豬扒幾大塊同厚,肉質偏腍,外層炸得香脆而唔油膩,面頭有兩小片蘋果點綴,意大利飯有車厘茄、蘆筍及雞脾菇等做配菜,每粒飯都沾滿日式咖哩,好creamy,而且味道香濃,必食呀!🤤🤤飲品方面,我地點咗➡️"奇異果羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶",蘋果味幾重,後勁有奇異果味,西芹味唔出,質地幾滑又清新,自我感覺健康XD🤣🤣

日式咖喱吉列豬扒意大利飯

奇異果羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶