2020-02-03 692 瀏覽
村上隆花花係中學回憶,好多人書包都掛一隻。而kaws係大學時都好多男仔like!今晚我同中同食飯就選左依度chill下。好多擺設,小禮品賣。1915到都好光,1930到店員將燈光調暗有情調點。打卡食店,全女食客影相,哈哈!慢煮西班牙八爪魚 $68 Sautéed tangy octopus橄欖油好重味,好有7月去西班牙食tapas既味道,又係有啲海鮮同埋橄欖油多多。底下既沙律菜就凍既就暖一凍幾特別。仲有個酸橄欖,推薦夠晒西班牙風味!八爪魚咸道夠,最好嘅事煮德林,唔會咬到牙痛。烤蝦牛油果沙律$128Seared shrimp amd avocado salad粟米片、醃珍珠洋蔥、黃瓜、櫻桃小蕃茄配墨西哥辣檸檬汁。有少少食用花都食得嫁呢,墨西哥辣檸檬汁真係有d刺辣嫁唔可以太大口食!醃珍珠洋蔥又食中餐廳嘅蕎頭感覺,但味道就冇咁濃烈。就半個牛油果夠油夠香,配蝦到食一爽一軟,清爽鮮味。蝦可以多一點點!香蒜橄欖油意粉 $158Linguine aglio E olio新鮮蘑菇、松露醬、帕馬心芝士。菇切粒超多,意粉好爽好爽帶硬!海鹽朱古力香蕉冰雪世界 $68Seasalt banana snow打咗

慢煮西班牙八爪魚 $68
Sautéed tangy octopus

八爪魚咸道夠,最好嘅事煮德林,唔會咬到牙痛。

烤蝦牛油果沙律$128

香蒜橄欖油意粉 $158
Linguine aglio E olio

海鹽朱古力香蕉冰雪世界 $68
Seasalt banana snow
打咗一層厚泡泡喺面加燒綿花糖,有冰雪世界感覺喔。好似有一層冰山咁啦,香蕉味重。

九龍皇帝的賓治酒 $95
Tsang tsou choi punch
甜品清清口好多,紅桑莓酸甜正d!不過冰量比較多,味道適合少飲酒女仔。

Tiramsiu $68
滿到漏寫嘅既意式提拉米蘇,有酒味但唔甜嫁,嘻!

斯人若彩虹,遇見方知有 $98
Bella nutella with staeberries
朱古力榛子醬、士多啤梨、棉花糖、杏仁片、鮮花和薄荷。
如果早餐食一定好開心,樣子超靚超少女。Nutella甜甜,麵包夠濕潤,莓果多!