2022-08-22 51 瀏覽
近排知道佐敦開左間膳心餐廳,就帶左屋企人黎,食野之餘仲可以做有意義嘅事☺️餐廳係由義工團體開嘅,為貧苦家庭同埋少數族裔提供援助,收入仲全部都會捐出去幫助有需要嘅家庭,值得大家支持🫶🏻間唔中我都會出去食下素食,個人都幾鐘意🥰不過主要都係食中式多,而呢到係歐陸風餐廳,好特別❤️🌱餃餃陣🥟 $108見到餐牌寫係Pizza加餃子已經超級好奇會係咩味道同埋咩樣,然後search下”calzone”先發現係意大利嘅食品Pizza餃🤩外型就係一隻巨型餃子,餡就係平時食開嘅Pizza餡。外皮烘烤香軟,入面有芝士、火腿、蘑菇、蕃茄等等。淨係打卡已經加晒分📸。份量一份兩個人share食就剛好,唔會太滯🌱霸王黑松露奶醬意粉🍄 $88呢碟真係大推薦🌟🌟個人超like黑松露!!成個醬都好creamy,擺係到影相已經想即刻食😆濃得黎又唔會膩,超正🖤🌱Matcha Latte🍵 $38抹茶味好濃厚,不過就唔係好夠熱,失色左🌱邦邦🍹 $50屋企人叫左呢杯,係紐西蘭一個brand嘅產品,主打健康果汁。味道帶石榴同紅莓味,消滯解渴除咗素食,仲有好啱正係生酮緊嘅朋友食嘅甜品同咖啡🌱藍莓五重奏🫐 $60餅底好做得唔錯,脆口有牛油

🌱餃餃陣🥟 $108

餃餃陣

🌱霸王黑松露奶醬意粉🍄 $88

霸王黑松露奶醬意粉

🌱Matcha Latte🍵 $38
抹茶味好濃厚,不過就唔係好夠熱,失色左

Matcha  Latte

🌱邦邦🍹 $50

邦邦

除咗素食,仲有好啱正係生酮緊嘅朋友食嘅甜品同咖啡

🌱藍莓五重奏🫐 $60
餅底好做得唔錯,脆口有牛油味。藍莓醬少甜,無咁有罪惡感🤪

藍莓五重奏

🌱挪威黑森林🍫 $60
黑森林就冇餅碎做底,亦都唔係海綿蛋糕底😳絕對係為生酮人而整嘅

挪威黑森林

留意到廚師都係外國人黎😳睇到壁報原來仲係米芝蓮餐廳做過,味道有保證🙌🏻

呢到主要都係提供素食,感覺可以清清腸胃又健康。仲可以幫到人,算係為社會略盡綿力🤗地方偏細,座位只有幾個,唔算多,建議大家可以早少少嚟

餃餃陣
霸王黑松露奶醬意粉