2019-01-23 440 瀏覽
睇阿爺廚房睇得多,朋友話一定要去試鼎·會館咁我地就三五成群去食一食先一出LIFT就知無去錯地方啦好快就安排左入去個裝修都幾靚,可以話古色古鄉得黎又夠晒舒服又唔會好迫食下個SET先望到個餐牌唔使講野點啦先黎個花膠螺頭燉竹絲雞花膠螺頭燉竹絲雞-個湯夠晒味之外又唔會肥,料非常足同多.好清唔會好肥膩既感覺,我連D料都食晒因為好正好好食跟住涼菜孖寶涼菜孖寶--酒香話梅蝦-隻蝦首先新鮮爽口彈牙再入晒話梅味超正呀麻香口水雞-麻醬超香,配合埋雞一流呀上湯焗開邊龍蝦--龍蝦夠晒新鮮好味,爽口彈牙四十五頭吉品伴花菇-個汁都唔錯,花菇夠晒大隻同埋好香菇味,鮑魚都好入味唔錯春梅子薑炒雞球個子薑堅正,好好食呀,少少辣辣地夠晒野味呀紫晶千島脆蝦球-蝦夠晒爽口彈牙.配合埋個醬都幾香口好味川媽子炒飯-幾香口特別懷舊蕃薯糖水-熱辣辣滿足埋我甜品個胃,蕃薯都好香而糖水又唔係好甜,岩岩好味道
一出LIFT就知無去錯地方啦
好快就安排左入去
個裝修都幾靚,可以話古色古鄉得黎又夠晒舒服
又唔會好迫
食下個SET先
望到個餐牌唔使講野點啦
先黎個花膠螺頭燉竹絲雞
跟住涼菜孖寶
涼菜孖寶
麻香口水雞-麻醬超香,配合埋雞一流呀
上湯焗開邊龍蝦
上湯焗開邊龍蝦--龍蝦夠晒新鮮好味,爽口彈牙
四十五頭吉品伴花菇
春梅子薑炒雞球
春梅子薑炒雞球個子薑堅正,好好食呀,少少辣辣地夠晒野味呀
紫晶千島脆蝦球
紫晶千島脆蝦球-蝦夠晒爽口彈牙.配合埋個醬都幾香口好味