2024-01-30 188 瀏覽
塊面撲鼻嘅香氣,一入到這家泰國菜餐廳,就已經令人垂涎三尺😍!首先,泰式海鮮沙律賣相一流,酸辣開胃,青口同蝦都超級鮮彈,啖啖肉感,粉絲吸滿咗汁液,食落去有層次,真係過癮!酸辣鳳爪就真係雞皮麻麻嘅完美口感,夠晒彈性,加上酸辣勁夠,入口即化,一啖又一啖。馬拉盞炒通菜,質素保持得好好,鑊氣撲面而來,一啲都唔膩口,完美配搭。柚子沙律爽口,真係嚟呢一食必點嘅小菜,一開場已經驚喜連連。泰式鳯爪就有啲挑戰極限,比平時食嘅辣上好幾個檔次,但就係咁,我都欲罷不能!最後嚟個經典嘅咖哩蟹配蒜蓉包,簡直就係絕配中嘅絕配啊,蟹肉嫩滑,咖哩香濃唔膩,蒜香包就吸滿咗咖哩汁,口口都係幸福滋味。遺憾只係炒蜆同飛天通菜略為普通,不過整體感覺,這家餐廳絕對值得一食再食!👏🌶️🍋