2023-01-15 166 瀏覽
Hello 大家好👋🏻!今日我嚟到位於灣仔道嘅「新森林」,一間以焗物出眾嘅茶餐廳。今次同大家分享一下佢哋嘅早餐。 佢地早餐優勝之處係多選擇之餘又可以自由配搭。首先,佢哋有一啲set好嘅早晨套餐, 配搭簡單。佢地有呢款可以自選追加嘅早餐, 想健康啲三文治餐可以加粟米或麥皮, 想份量多啲麵餐可以再加多個通粉/ 米粉。 而追加種類都多, 有脆豬包、 粟米、 薯餅… 等等。美食攻略:今日我點咗「牛油多士+嫩滑煎雞扒+煎雙蛋+熱奶茶+追加鮑汁火腿通粉」。多士夠熱😋,烘得外脆內軟👍🏻。雞扒真係夠嫩滑, 配埋燒汁,味道好好。煎雙蛋真係要讚, 係燶邊太陽蛋👏🏻👏🏻👏🏻。有蛋味夠認真。火腿通粉加咗鮑汁唔會太咸,當中加咗齋鮑魚絲,令到口感豐富,有𡁻口而唔會韌。佢哋杯奶茶比例都可以, 味道平均。美食指數:5🌝最高味道:🌝🌝🌝🌚🌚環境:🌝🌝🌝🌚🌚服務:🌝🌝🌝🌚🌚賣相:🌝🌝🌝🌚🌚

首先,佢哋有一啲set好嘅早晨套餐, 配搭簡單。

美食攻略:

多士夠熱😋,烘得外脆內軟👍🏻。

雞扒真係夠嫩滑, 配埋燒汁,味道好好。
煎雙蛋真係要讚, 係燶邊太陽蛋👏🏻👏🏻👏🏻。
有蛋味夠認真。

佢哋杯奶茶比例都可以, 味道平均。

美食指數:5🌝最高
味道:🌝🌝🌝🌚🌚
環境:🌝🌝🌝🌚🌚
服務:🌝🌝🌝🌚🌚
賣相:🌝🌝🌝🌚🌚
$45 (早餐)