來K11 musea 經過這店兩次,兩次也見有小排隊,好奇是甚麼餐廳,看看甜品櫃蛋糕很美,又看見餐牌說半自助餐,於是決定要試試。一家四口食餐好,一早訂了位,入餐廳看見環境裝修優雅舒適,藍黑色也有其浪漫高級格調,侍應親切請我們先拿自助餐,稍後再送上晚餐主菜。先介紹自助餐:海鮮類:生蠔鮮味不過偏細隻、長腳蟹新鮮大條已整開易食、蝦大隻、蝸牛大隻、青口大隻。整體選擇多又新鮮。火腿類:非常多選擇,莎樂美至巴馬火腿應有盡有,全部都好好味。配哈密瓜或芝士悉隨專便。芝士也有幾款,淡至濃軟至硬的選擇也有,芝士人會滿意。沙律類:不同款沙律也有,唔逐一介紹,沙律迷唔會失望,選擇都多。有湯有包,南瓜湯夠濃,包夠脆,非常美味甜品類:朱古力噴泉、細杯的甜品款式都多,看圖自己感受,款款都好味,唔太甜但夠味,甜品人都唔會覺得有欠缺,因為蛋糕款不斷轉,款款都好味。食完直情想第日買蛋糕慶祝都要回購任何一款蛋糕。主菜一:意大利飯,夠細夠煙韌,作為主菜既有意大利風情又唔會令人太包影響食自助餐主菜二:肉醬闊條麵,也是意大利精髓的主菜,濃郁有芝士拉線,好味主菜三:瑪格麗pizza, 最正宗的pizza, 完全食出正宗意大利味,非
先介紹自助餐
有湯有包,南瓜湯夠濃,包夠脆,非常美味
主菜三:瑪格麗pizza, 最正宗的pizza, 完全食出正宗意大利味,非常濃芝士味,夠熱夠脆,在外面的pizza店食唔到咁好味。驚喜!
主菜四:鱈魚非常滑,口感彈牙,不油膩,好好味!
總括而言,非常滿足飽足的晚餐,無論食物還是環境性價比都高。肯定會再來

推薦用來慶祝或想食餐好的,不能錯過

2022-12-03