2023-01-10 1454 瀏覽
聖誕節唔想同人逼,特登book 左間打邊爐食,本身都以為聖誕節打邊爐一定唔會好多人啦,點知全場爆滿,都要八點半先有位講番餐廳嘅位置都叫方便,係瀝源邨跟著指示牌,寫住熟食中心嘅位置行樓梯落去就會見到。講真一開始抱有好大期望,因為呢間餐廳係我喺打邊爐關注組睇咗半個鐘先搵到嘅,果然大家都冇介紹錯,呢餐飯食得好滿足!今日叫嘅嘢食有以下幾種,樣樣都好好味1️⃣特色蠔仔餃呢個餃數量唔多,勝在粒粒餃裏面都包住一隻細細地嘅蠔仔,蠔味十足,好適合女仔一啖食落肚🤩2️⃣本地手切肥牛本身想試吓安格斯肥牛,但係嚟到嘅時間太晏,已經冇晒,所以試吓本地手切肥牛,雖然價錢貴咗少少,但係真係好有牛味,如果一碟嘅數量多啲就更加好😚3️⃣蝦滑平時喺屋企打邊爐食嘅蝦滑都唔夠爽,唔夠蝦味,但係呢間打邊爐嘅蝦滑真係有粒粒蝦肉喺裏面,爽口彈牙4️⃣手打墨魚芝心丸第一次見到手打墨魚丸包芝心,果然每粒丸裏面都有爆漿嘅芝士餡,一口一滿足5️⃣老友鬼鬼見到OpenRice好多人推薦嘅老友鬼鬼,我哋梗係都要試吓,本身叫咗一份,但係老細見我哋得三個人就提議我哋叫半份,黎到發覺份量真係好大,而且味道都唔錯👍6️⃣黑柏葉爽口😎是次湯底選擇,牛腩清湯+四川麻辣湯,湯底好

今日叫嘅嘢食有以下幾種,樣樣都好好味

1️⃣特色蠔仔餃

2️⃣本地手切肥牛

3️⃣蝦滑

4️⃣手打墨魚芝心丸

5️⃣老友鬼鬼

6️⃣黑柏葉
爽口😎

是次湯底選擇,牛腩清湯+四川麻辣湯,湯底好有誠意,裏面都有唔少食材,大家可以食埋
  • 老友鬼鬼
  • 蠔仔餃