2021-11-22 10 瀏覽
同朋友睇完香港經典明星嘅電影《梅艷芳》,意猶未盡,決定搵番地道地方食嘢,延續香港味道感覺。🌆望住咁多選擇嘅Menu,大家都冇咩懸念,想食咩就叫,價錢亦同樣係貼地價。先介紹番啲特色野:招牌風味烤豬手💅🏻完全冇諗過會有呢味嘢,的確係風味之選。微燻嘅燶邊,配上火燒去收汁入味,非常惹味又不失滿滿骨膠原嘅口感。香料同蔥增添到貼地土味,每次見到有蔥就特別有親切感。懷舊烤魷魚乾🦑以前隨手都有,依家一般去到離島先會聞到嗰陣炭火燒魷魚味。平時用嚟送走嘅雞泡魚乾略甜,口感相對軟身,次次食嘅速度都快過飲酒。魷魚乾一絲絲慢慢咬,訓練咀嚼肌👵🏻,絕對係送酒嘅好拍檔。燒饅頭仔☁️放低煉奶嗰下好開心,為咗影相將成舊饅頭浸落去,整完一輪又唔會浸軟曬,個口感有啲似光酥餅,硬身啲嘅,幾特別!其次仲有呢啲比較喜歡同推介:汁燒雞柳串🐔絕對唔係平時超市都買到嘅串燒,真係充滿肉汁又飽滿嘅真雞柳。燒火雞腎🦃而家認真睇返先發現係火雞腎,唔怪得知大大嚿,爽口又唔難咬,始終大狗啲當食到中間個心又會軟身啲。燒新鮮生蠔🦪又大隻又新鮮,就算放到幾濃味,唔新鮮始終一咬到中間就會知,呢到嘅燒生蠔算係我食串燒之中頭幾位好食。秘製黃金香蒜茄子皇🍆火候控

先介紹番啲特色野:

燒饅頭仔
燒饅頭仔☁️

其次仲有呢啲比較喜歡同推介:
汁燒雞柳串🐔
絕對唔係平時超市都買到嘅串燒,真係充滿肉汁又飽滿嘅真雞柳。
燒火雞腎🦃
燒新鮮生蠔🦪
秘製黃金香蒜茄子皇🍆
火候控制得宜,成條茄子燒得好平均,全條都食到。一絲絲撕出嚟食又軟又入味,幾欣賞調味嘅分量掌握,增味得黎又不過搶。
Ashahi啤酒🍻
因為枱面唔大,店員一直幫手將啤酒放喺吧枱,Keep住留意我哋嘅杯幫我哋斟酒,邊個話食呢啲地道嘢就冇服務!另外,六枝起仲有特價,都抵飲嘅。

總結,性價比高,價錢貼地。每一款食物都會用唔同調味,絕對唔會一式一樣,只得個口感唔同。而且食材新鮮,調味得宜,食完亦唔會好口渴。服務都唔錯添,鋪面唔大,但間隔OK唔會迫,仲有唔同嘅香港掛畫同五顏六色嘅吧枱,幾有feel!
招牌風味烤豬手
懷舊烤魷魚乾