2021-07-31 1227 瀏覽
老牌茶室🙆🏻‍♀️幾十年老字號🙆🏻‍♀️一於去試吓佢🤪其實本身想食佢嘅點心🥧點知原來晚市係冇點心🧆只得小炒🥲去嘅時候舖頭都比較少人🤫我哋真係全場最後生👀😂1️⃣杏汁白肺湯💰$260超級香濃嘅杏仁味😍😍😍真係第一次食到咁重杏仁味嘅菜式!鍾意食杏仁嘅朋友應該會覺得好出色😍而豬肺有一個朋友就話食落有少少腥😂不過我同另一個朋友就食唔出腥味🤫2️⃣菠蘿生炒骨💰$200可以揀子薑定菠蘿😎我哋就揀咗菠蘿😋其實佢係咕嚕肉😂因為冇骨的😂3️⃣八珍扒鴨鴨上面有啲海鮮同豬雜🙆🏻‍♀️鴨炆到非常淋 肉質一咬就爛🙆🏻‍♀️豬內臟就處理一般🙁豬膶都有少少苦味☹️另一樣內臟食落都臭臭的🙁4️⃣菜遠牛河濕炒牛河😀牛肉份量非常多而且嫩滑💕菜芯亦都唔會老🙌🏻🉐一坐低已經會比一條熱到出煙嘅毛巾我哋清潔雙手❣️裝修都好古風華麗❤️食物份量非常之大🤝夥計好好服務態度🤠非常細心👍🏻同朋友討論緊點咩菜嘅時候已經記得你嘅喜好😹好似我哋點豬肺湯嘅時候 我就話我唔係好食豬肺 可能一陣淨係飲湯😹跟住上菜嘅時候佢就已經記得淨係比湯我😶😬跟住朋友飲茶話覺得啲茶太濃🫖再下一次佢幫我哋斟茶嘅時候已經記得溝水落啲茶度😯雖然侍應哥哥唔係全程都企喺我哋隔離但係唔知點解耳仔好靈活😂👂
我哋真係全場最後生👀😂

抵食:⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️
味道:🟡🟡🟡⚫️⚫️
環境:🟡🟡🟡🟡🟡
服務:🟡🟡🟡🟡🟡

地址:陸羽茶室 (中環)
中環士丹利街24號地下至3樓
#hkig #hkgirl #foodie #hkfoodie #日本菜 #日式燒肉 #燒肉 #蘭桂坊 #中環 #香港好去處 #便當日記 #小炒 #飲食日記 #燒肉放題 #日式料理 #粵菜 #香港美食 #相機食先 #香港一日遊 #香港打卡 #觀塘美食 #打邊爐 #hkcafe #打卡cafe #cafe #香港cafe #火鍋 #中環美食 #陸羽茶室 #大排檔