如果一講大紅袍我諗好多人一定會以為係中國茶既一種,錯了呢一間係一間亦具中國特色既火鍋店,一入到店就見到裝修係落左一番苦功去特顯中國既特色,我本身好喜歡花既牆紙偏偏呢到就用左花花既牆紙,超靚!裝修方面好典雅精緻,座位各樣都坐得很舒適,單是店內裝修已經好喜歡加上好多裝飾比如燈都經過一番心思去配襯,睇得出餐廳係呢方面都落足心機。入正題!火鍋湯底我哋叫咗重慶空運牛油麻辣鍋加平香西皮蛋湯鍋,麻辣鍋辣度適中,香氣令人欲罷不能另外本人中意吃芫荽所以怕太辣嘅時候可以將食材放入芫荽清湯裏面中和一下。芫荽香氣撲鼻皮蛋新鮮美味!一邊打邊爐一邊飲個湯底因為到最後溝埋d野食會令到個湯底更加鮮甜,大愛!配料方面都有好多款式比客人選擇,我喜歡蒜蓉麻油新鮮辣椒芝麻醬咁樣先過癮,前菜小食都幾好食~等主角黎之前可以過下口癮!食火鍋必定飲竹蔗水因為可以下火,用足料煲的竹蔗水甜味適中超級解辣非常好飲。火鍋既料全部好新,鮮魚脆鯇魚腩鮮甜爽脆 一定沒有泥味加入麻辣鍋中烚吓烚吓令湯底更加鮮甜。蟹籽墨魚滑 超爽超好味,好新鮮又彈牙將佢放喺芫荽鍋內更顯鮮香味。黃喉又係夠爽口,只需要淥十幾秒就可以食得~如果時間耐左就會變得好韌,無咁爽

前菜小食都幾好食~等主角黎之前可以過下口癮!

黃喉又係夠爽口,只需要淥十幾秒就可以食得~如果時間耐左就會變得好韌,無咁爽口。

桶蠔好大隻好新鮮,每次打邊爐不可缺少,鮮甜爽口完全沒有腥味。

雞子都係新鮮,粒粒都好大粒,近年已經好少有餐廳有雞子食了!中意食既人就會覺得好好食!
水魷如果唔新鮮就會有一陣味,但呢間既水魷就無呢個問題,證明食材夠新鮮!

食麻辣火鍋一定都唔可以少既黑柏葉,只需放入鍋內10幾下就可以食 非常爽脆,
炸魚皮紫菜炸響鈴 無油益味,非常脆卜卜。

重頭戲當然係牛肉,我地叫左個拼盤就咩肉都有齊哂!
岩哂我地各自可以食中意既肉,個份量都夠大!

食肉獸既我們也點了唐山菜粟米黎解下油膩!

火鍋最成功既係食材新鮮加上超香既湯底已經非常成功收買左食客既胃,另外一讚既係店內既服務員態度好好!