一直都想試下The Salted Pig 奈何次次晚飯時間經過都見到門口有一大班人等緊位 對於帶住BB既我黎講真係得個諗字 今次朋友好醒一早book定檯 終於都如願以償可以試試喇!唔講咁多廢話喇直接入正題講下佢d野食先 我地一行四人加個B叫到成檯都係野食 以下呢3款係我誠意推介既:Grilled Tomahawk Steak 烤斧頭牛扒烤焗既時間控制得好好 肉質好鮮嫩juicy 肉汁完全冇流失 隨牛扒會跟埋個小沙律 好清新 大大減低左肉類既油膩感Pulled Pork Cheesy Nachos 手撕豬肉配墨西哥芝士粟米薄脆非常大份既餐前小食 一向鍾意食nachos既我食到停唔到口 Suckling Pig 歐式脆皮乳豬呢度既招牌菜式 乳豬皮好脆好香口 但肉質依然仲保持到鮮嫩 一d都唔馬虎 配以胡椒籽汁 非常惹味 上檯唔夠10分鐘就俾我地清晒喇而環境同服務方面 坐得幾舒服 staff都幾nice 主動提供左BB櫈同BB餐具 仲比左張公仔紙同顏色筆 等我可以暫時休息下專心食野一定要雞蛋裡挑骨頭的話 如果帶BB去 環境就暗左d喇整體黎講 對佢既食物 環境同服務都好滿意老實講 西餐呢家野周街

Grilled Tomahawk Steak 烤斧頭牛扒
烤焗既時間控制得好好 肉質好鮮嫩juicy 肉汁完全冇流失
隨牛扒會跟埋個小沙律 好清新 大大減低左肉類既油膩感

非常大份既餐前小食 一向鍾意食nachos既我食到停唔到口

Suckling Pig 歐式脆皮乳豬

一定要雞蛋裡挑骨頭的話 如果帶BB去 環境就暗左d喇

整體黎講 對佢既食物 環境同服務都好滿意
老實講 西餐呢家野周街都係 但要好食 你會返轉頭既又有幾多間呢 真係質素差少少都好快被淘汰
但我可以好肯定咁同你講 我一定會再返轉頭食The Salted Pig既