2020-01-03 332 瀏覽
又到星期五Happy Friday啦!當然又係食返餐好既時候啦~聖誕新年食得太多西餐 於是就同朋友去左荃新天地既蝦麵店~🤗原來佢同灣仔蘭杜街係同一間 之前經過灣仔見到已經好想食!😫因為同朋友唔想煩 所以就叫左個二人餐 228蚊有勁多野食!😛😛娘惹參巴咖喱蕃薯葉:勁惹味!有少少辣辣地既咖哩湯浸住D蕃薯葉勁香口又開胃 薯仔就甜甜地中和返D辣味~😜跟餐飲品:凍杏霜&凍檸蜜 都唔洗加錢!抵!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻蝦肉肉骨配豬骨雞湯摻摻:清清地幾好 因為其他野食都好濃味 摻摻係油麵加米粉 油麵就比較爽口 米粉就吸多D湯既精華 兩樣加埋就啱啱好😌海鮮麵配辣味蝦湯底摻摻:強烈推介蝦湯底!勁重蝦味 同日本蝦湯拉麵有得fight 小小辣更加突出蝦既鮮味 配埋其他海鮮食 好有東南亞風味😋一般喺香港食嘅肉骨茶都係藥材湯底 呢個就係胡椒湯!我覺得胡椒湯更加好味 因為藥材陣味唔係個個岩 胡椒就勁香口👍🏻榴槤咖央多士:甜甜地 有微微既榴槤味 唔會榴槤既朋友都食到😝亞參脆多士:D果醬有D酸😂不過多士係脆既~咁多野食仲有串燒!普普通通不過不失啦~兩人餐大合照!咁多野食都係228蚊喳!抵食👍🏻

原來佢同灣仔蘭杜街係同一間 之前經過灣仔見到已經好想食!😫

海鮮麵

白胡椒肉骨油條

榴槤咖央多士

亞參脆多士

亞參脆多士:D果醬有D酸😂不過多士係脆既~
串燒

咁多野食仲有串燒!普普通通不過不失啦~
二人餐
兩人餐大合照!咁多野食都係228蚊喳!抵食👍🏻