2020-10-20 23 瀏覽
平時超懶的我,真係好少同媽咪飲茶, 難得放假日,我同媽咪去嘆返個下午茶點心先。近近地找找新意思去美孚的“正點心”,第一次來到環境舒適,先點了鐵觀音,味道甘和。之後就叫左以下幾款點心:⚛ 金箔鮮蝦餃皇 ~ 大大隻鮮蝦係入面幾好。⚛ 露筍鮑魚鳳眼餃 ~ 有一細隻仔鮑魚係上面,鮑魚幾好咬口, 估唔到餃入面都係有鮮蝦好爽。⚛ 珍菌濃湯鮮竹卷 ~ 鮮竹卷吸收哂湯的甜味,咬入去又有蔬菜,唔錯。⚛ 金腿茸咸水角 ~ 即叫即炸, 送來一定要放一會先入口, 如果唔係會傷到個咀,外脆味道帶點金腿茸。⚛ 馬友鹹魚肉餅飯 ~ 喜歡舊鹹魚夠咸,送飯超鹹香,記得落小小甜豉油調一下味仲正。⚛ 郊外油菜 ~ 菜芯夠甜⚛ 3D榴槤凍布甸 ~ 外型得意,入口滑帶一點榴槤味。因為我地係下午茶時間來到,所以以上都有8折, 折左都幾抵食。

⚛ 金箔鮮蝦餃皇 ~ 大大隻鮮蝦係入面幾好。

⚛ 郊外油菜 ~ 菜芯夠甜

⚛ 3D榴槤凍布甸 ~ 外型得意,入口滑帶一點榴槤味。