餐廳: 杣‧YASHIMA
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
⌇杣 ‧ Y A S H I M A夕 食 ; ( $ 2 6 8 0 )哩款omakase既menu包括前菜、刺身、燒物、炸物、蒸物、壽司、麵豉湯、甜品 份量同款色都非常足夠 每份菜都超級有心思 睇住廚師非常仔細感準備每一道菜 好滿足“ 🦀 “ 前菜 - 松葉蟹肉 宮城縣白海膽 魚子醬 水果番茄啖啖鮮甜既松葉蟹肉 配上宮城縣拍賣級白海膽同魚子醬 非常矜貴 醬汁同番茄酸酸地清新開胃“ 🥩 ” 前菜 - 宮崎縣A4和牛配豆腐“ 🦐 ” 刺身 - 龍蝦刺身配龍蝦膏龍蝦肉晶瑩剔透 肉質嫩滑彈牙 味道清甜 龍蝦膏再令龍蝦味更加濃郁“ 🍝 ” 燒物 - 黑松露西京麵豉醬烤鮑魚意粉鮑魚彈牙有咬口 用牛油煎香 濃郁既牛油香味 再配上西京麵豉醬 口味豐富 配上意粉一齊食幾得意“ 🍤 ” 炸物 - 炸蟹卷 南瓜 青椒 天婦羅天婦羅外層帶炸得香脆薄身但絕對吾覺得油膩 入面依然肉質細嫩 好好食 昆布天婦羅汁加左一絲絲既柚子皮 食落更加fresh “ 🍆 ” 蒸物 - 赤鯥魚 蝦 冬瓜 茄子 白菜赤鯥魚非常之嫩滑 入口即融既程度 加埋蝦鮮味十足 冬瓜茄子白菜都煮得夠曬淋非常入味 “ 🍣 ” 壽
⌇杣 ‧ Y A S H I M A

夕 食 ; ( $ 2 6 8 0 )

松葉蟹肉 宮城縣白海膽 魚子醬 水果番茄

“ 🍤 ” 炸物 - 炸蟹卷 南瓜 青椒 天婦羅
炸物 - 炸蟹卷 南瓜 青椒 天婦羅

“ 🍆 ” 蒸物 - 赤鯥魚 蝦 冬瓜 茄子 白菜
蒸物 - 赤鯥魚 蝦 冬瓜 茄子 白菜

“ 🍣 ” 壽司 - 元貝 池魚 牡丹蝦 北寄貝 石斑魚 白靈魚 北海道白海膽 拖羅
八件壽司 每一件都入口都非常滿足 赤醋飯酸味適中岩岩好 池魚配酸薑 白身魚入面都算係味道最濃郁既一款 薑蓉既配搭提升魚肉甜味
牡丹蝦 鮮甜啖啖肉 夠曬彈牙肥美
北海道白海膽 繼續大滿足!食落甘香細膩 中間加左少量蝦蓉 層次豐富 按照個人喜好 可以用師傅輕烤過既脆紫菜包起一齊吃
拖羅 係尼自青森縣既大間拖羅 油脂適中夠肥美 鮮味魚味濃郁 放係最後食
壽司

“ 🍲 ” 麵豉湯
食飽曬飲埋味噌湯有種窩心暖胃既感覺
麵豉湯

“ 🍈 ” 北海道哈密瓜焦糖燉蛋 配忌廉芝士奶凍
焦糖燉蛋同忌廉芝士奶凍非常軟滑 以甜品尼講芝士味都完全唔膩 靜岡哈蜜瓜 多汁香甜
北海道哈密瓜焦糖燉蛋 配忌廉芝士奶凍

餐廳由日本大廚掌舵 係傳統日式懷石料理既廚師發辦 用既都係季節 時令 日本直送既新鮮食材 菜式擺盤非常精緻 食好新鮮 種類豐富

店入面既設計都係依照京都禪意庭園既風格 餐廳入面充滿樹木 竹 木紋既元素 感覺高級清優 餐廳大概有10個位 有充分既空間感 哩個價位既餐廳但係依然帶比你平靜 溫馨既氣氛 可以坐得舒舒服服感品嚐同近距離欣賞廚師既精湛手藝😻

杣 ‧YASHIMA
🎏中環九如坊2-4號地舖