2019-09-16 3638 瀏覽
9月有好多人生日呢,上星期同朋友去咗K11食個afternoon tea慶生,呢到嘅tea set我睇咗好耐了,無論影相定味道都唔錯。Afternoon tea set $408 book位時預先同餐廳講定想寫字,上枱時其他枱都好好奇點解會有字有蠟燭😆 大家如果有特別嘢要慶祝,記得一早同餐廳講定!蟹肉青瓜、紅菜頭三文魚餅 兩款都好鍾意,蟹肉份量多,入口口感豐富。紅菜頭三文魚夠肥美,兩大片卷起後食落成口都充滿魚香。泡芙、朱古力撻 泡芙外皮酥脆,但整體較普通。朱古力撻嘅撻邊硬,同中間嘅餡料嘅口感好有對比,味道好夾,口感又有趣。鵝肝醬餅乾、大蝦青瓜 鵝肝醬creamy質地配上清薄脆餅乾,食落唔會漏,食完成口都係好香嘅味道。大蝦青瓜成件都好refreshing,大蝦新鮮爽口,好食。紫薯撻、芝士蛋糕 我平時嘛嘛哋紫薯product,但都不我不讚吓呢個,味道好香濃。芝士蛋糕口感好滑,細細件食落唔會有負擔。包點類 四件都唔同,主要食材都係香草同蕃茄,蕃茄雖小,但好甜甜酸酸,令普通三文治、pancake等更添特色。馬卡龍 四種口味,好脆,杏仁味好出。跟餐加配了兩杯mocktail:The Aficio
馬卡龍 四種口味,好脆,杏仁味好出。
跟餐加配了兩杯mocktail:
The Aficionado +$20 由燒檸檬、接骨木花汁、蜜糖調配而成,賣相好靚好清新。
Wild Berry Sorbet +$20 包含野莓、紅莓雪葩、紅莓汁。
需加一服務費,埋單2人約$490。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕