2023-12-21 40 瀏覽
今日住粉嶺朋友約食飯, 對粉嶺唔太熟的我就由他帶路, 去咗牽晴間一間叫”金枕頭”的泰國菜館, 朋友話係真泰國人做廚, 好正宗, 佢幫襯咗十幾年, 朋友出名識食, 咁一於試試.我地平日7.30PM去到, 都8成滿, 幾好生意, 入門口泰國姨姨都好親切, 泰國人都係熱情D.電子落單, 我地點咗:泰式併盤- 蝦餅勁好食, 沙爹足料, 好大串肉肉, 上枱全份小食都好熱, 剛剛炸好, 好好味菠蘿炒飯- 黎到個賣相已經加哂分, 好足料, 好大份量, 用新鮮菠蘿, 有水果D飯都炒得好乾身, 哩D咪叫功夫囉, 好好味香辣肉碎炒河 – 朋友強烈推介, 真係炒得好有鑊氣, 辣度啱啱好, 加埋D九層塔好惹味青咖喱雞- 椰汁味好出的一個青咖雞, 雞肉好嫩滑, 一D都唔鞋, 美中不足係白飯要另外叫, 個汁好好送飯食後感: 價錢係街坊價 唔貴, 食物質素好好, 上枱食物都好夠熱哩個係值得一讚, 招呼都好好, 泰國姨姨會主動話我地分量夠, 唔夠先再加, 好有心, 哩間好值得再去, 大推
電子落單, 我地點咗:

2023-12-19