2018-05-06 115 瀏覽
話說約左朋友食晚飯,研究想食乜嘅時候,朋友比左2樣選擇:1,上海野 (咁2丁友好難叫菜嘅,好似酒樓食野咁) 2,拉麵反正之前已經聽過霸嗎拉麵呢間店,今次就一於試試得知朋友7點半收工,咁我預番時間去到餐廳附近等,等下等下,8點,whatsapp問問原來先知道未收得工,最後等到8點半先入去餐牌封面,一睇就見係指主打菜吧二話不說攞張點餐紙填填,同一般拉麵店一樣都係自己填,可以揀食咩之外,仲可以揀麵質軟硬度,使唔使走蔥,另加其他配料等原來味玉 = 流心蛋,咁一定揀要味玉啦,一碗拉麵冇左隻流心蛋就硬係覺得欠缺一點野咁,最後點左2碗炙燒豚肉味玉拉麵,不過1碗要軟麵,1碗就要適中等待途中,見到個紙巾盒寫左段野,個公仔幾得意咁,原來係指出餐廳嘅豚肉,係以慢火煮十小時相信一定好正上枱啦,一望就見到果然係濃厚嘅豬骨湯底塊豚肉都幾大塊同厚身,點知一咬隻蛋,流心效果唔太好,做得比較遜色,但麵同豚肉都好味 下次再幫襯會轉試下雞白湯拉麵,仲可以用埋個入會優惠:15蚊換領羽根燒餃子一客 (download Storellet個apps搵番間餐廳就可以入會)
反正之前已經聽過霸嗎拉麵呢間店,今次就一於試試

餐牌封面,一睇就見係指主打菜吧

相信一定好正

上枱啦,一望就見到果然係濃厚嘅豬骨湯底
塊豚肉都幾大塊同厚身,點知一咬隻蛋,流心效果唔太好
,做得比較遜色,但麵同豚肉都好味

炙燒豚肉味玉拉麵

2018-05-03