是次係諗住食tea buffet,不過見openrice的食評多數都讚個lunch buffet,而且lunch個價都只係貴$40,所以就決定去食lunch buffet其實去食果時都5知個buffet係以姆明做主題,anyway~~去到見佢以姆明做主題照食,有姆明同我地影相都幾開心buffet食物種類真係多,熱食冷盤都有好多選擇,除咗刺身,壽司果d之外仲有一個燒烤counter,個chicken wing真係好食,有蜜汁味之餘入面d肉都有汁幾juicy!!另外有特式的係個自選粥料檔,d料算係落本,有蟹糕,蟹肉,瑤柱,燕窩等俾你揀,食一碗都咁正的粥心情都好d!!主菜方面選擇都多,有中式,西式之外仲有印度咖哩,不過我都唔係食左好多款,因為個人去食buffet主要係想食甜品甜品的選擇算多,除咗cake,mousse之外仲有朱古力噴泉,haagen dazs雪糕,真係每樣食一件都飽可惜係cheese cake的選擇太少,得1款--blue berry cheese cake,大路如tiramisu,朱古力cake,焦糖燉蛋呢d就欠奉不過要讚的芝士布甸,通常d buffet都係得麵包布甸,但今

buffet食物種類真係多,熱食冷盤都有好多選擇,除咗刺身壽司果d之外仲有一個燒烤counter,個chicken wing真係好食,有蜜汁味之餘入面d肉都有汁幾juicy!!

不過要讚的芝士布甸,通常d buffet都係得麵包布甸,但今次竟然有芝士布甸,第1次食,個布甸有cheese味,唔錯!
仲有個焗suffle,新鮮熱辣辣,軟棉棉幾滑幾好食
個紅桑莓mousse都好滑,不過就好似甜咗d
木糠布甸都係偏甜
最後要讚係d haagen dazs係自己<畢>,想<畢>幾大球都得,有得食又有得玩,一樂也

ham
salad
甜品
seafood
2009-08-21
salad
甜品
  • 芝士布甸,suffle,粥