2021-09-16 15 瀏覽
官塘區工廠🏭林立,新舊交替,近來開左好多樓上舖,今日朋友帶咗我嚟呢間樓上嘅秘密花園,清新悠閒舒適,確實係一個好去處🥰店內營造悠閒舒適嘅感覺,一坐低已經覺得好relax💫而且每一個角落都擺設得好精緻好靚🥰環境已經令人陶醉。下午茶時段,有Tea set 供應,揀左兩款試吓,先來飲品,賣相特出,忍唔住梗係要相機📷食先,Chocolate Latte 朱古力味香濃突出,奶味和咖啡味比例完美,另一杯雜莓乳酪沙冰,朋友亦讚不絕口😊忌廉蕃茄大蝦🍤意大利麵🍝,真係整得好好味😋,尤其是鮮蝦爽甜彈牙,酸酸地甜甜地,而且份量適中,正💕油封鴨腿薯條配忌廉咖喱醬,好特別,尤其是隻鴨腿,估唔到好入味,又唔咸,自己都係第一次食,感覺非常好,而且同個忌廉咖喱醬好match👍🏻甜品係抹茶紅豆銅鑼燒配花生醬意大利雪糕,香噴噴,一熱一凍,凍熱交融,而且我特別鍾意抹茶同紅豆,可以話係我至愛,一試難忘🥳而且服務員客氣有禮,解釋清楚每一個菜式,招呼好貼心,更值一讃,已經約定朋友下次要再嚟🥰