老公話要食西餐,我梗係帶佢去食好野啦~我地點左:牛油白酒燴解大蜆餐廳推介,日日新鮮入貨~好濃厚既牛油味,蜆肉大粒又厚生,多汁又爽嫩。之後點左2個晚餐:餐湯先黎,係蕃茄湯,微微酸,好開胃,又帶點蕃茄微粒,有咬口。依度既蒜蓉餐包好受歡迎,全片麵包也塗滿牛油,岩晒我,而且食落好香蒜蓉牛油味。忌廉茄茸蟹肉蝦扁意粉隻龍蝦錘好大隻呀!調味夠又入味!整碟好多蟹肉呀,每條扁龍粉麵掛住d蟹肉架!而且好香龍蝦及蟹肉味!又帶著蕃茄既甜同蒜既香!炭燒美國安格斯肉眼牛扒 (10安士)要Medium rare!切落去,仲係紅心架!燒得岩岩好!咬落好香炭燒味,而且牛肉味濃多汁!肉質高、烹調好!老公點左那杯1664之後餐茶點左杯熱咖啡同熱檸茶,同野食一樣上得好快。杯咖啡一黎已經聞到好香濃!甜品黎勤!黑麻麻以為係朱古力,原來係芝士朱古力多炎,好濃芝士味,texture firm得黎又滑😘其間見到隔離左右2枱都有人生日,我點知?因為個服務員同佢講「生日快樂!」同送上蛋糕。蛋糕上寫上「Happy Birthday, xxx!」過左一陣又見到另一枱好似係求婚,因為我又聽到服務員同佢地講恭喜!依間真係一間幸福既餐廳🥰
老公話要食西餐,我梗係帶佢去食好野啦~

我地點左:
牛油白酒燴解大蜆
餐廳推介,日日新鮮入貨~
好濃厚既牛油味,蜆肉大粒又厚生,多汁又爽嫩。

之後點左2個晚餐:

忌廉茄茸蟹肉蝦扁意粉
隻龍蝦錘好大隻呀!調味夠又入味!

整碟好多蟹肉呀,每條扁龍粉麵掛住d蟹肉架!
而且好香龍蝦及蟹肉味!又帶著蕃茄既甜同蒜既香!

炭燒美國安格斯肉眼牛扒 (10安士)
要Medium rare!

切落去,仲係紅心架!燒得岩岩好!
咬落好香炭燒味,而且牛肉味濃多汁!
肉質高、烹調好!

老公點左那杯1664

之後餐茶點左杯熱咖啡同熱檸茶,同野食一樣上得好快。
杯咖啡一黎已經聞到好香濃!

甜品黎勤!

其間見到隔離左右2枱都有人生日,我點知?
因為個服務員同佢講「生日快樂!」同送上蛋糕。
蛋糕上寫上「Happy Birthday, xxx!」

過左一陣又見到另一枱好似係求婚,
因為我又聽到服務員同佢地講恭喜!
依間真係一間幸福既餐廳🥰
2019-09-11
  • 蒜蓉包
  • 炭燒美國安格斯肉眼牛扒
  • 牛油白酒燴鮮大蜆
  • 忌廉龍蝦汁蟹肉龍蝦意大利飯(半隻波士頓龍蝦)