2021-12-22 74 瀏覽
📍#爆丼屋 #MFJ旺角 #MFJ日本菜 人均消費: HKD273一直想試的爆丼屋!今日終於經過可以食啦!⭐️六重相撲爆盛丼🍱$248揀咗個中等價錢的小試牛刀!六重相撲有海膽,黑魚籽,三文魚籽,左口魚裙邊,三文魚籽,鮮蟹肉和牛油果!想特別提海膽,好新鮮,而且口感竟然係爽口的!左口魚裙邊好肥,三文魚籽都好靚!係牛油果我始終唔習慣,個個都話佢口感似三文魚,我覺得又唔係喎!雖然話真係爆丼,但其實佢隻碗好細,刺身都係舖係返上面疊到好高,實際份量都唔係真係好大!食物質素的確係幾高,全部都好新鮮好好味!但考慮埋份量,連埋加一都要$278 ,作為一個午餐,真係有少少貴!#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #相機食先 #旺角美食 #日本菜 #japanesefood #japanesecuisine

📍#爆丼屋

#MFJ旺角 #MFJ日本菜

人均消費: HKD273

一直想試的爆丼屋!今日終於經過可以食啦!

⭐️六重相撲爆盛丼🍱$248

麵豉湯