2024-08-08 467 瀏覽
爆丼屋❤️❤️森仔今日超級想食日本🇯🇵野所以一放工就去旺角爆丼屋搵食!喂從旺角地鐵站行過去,只需五分鐘,地點係女人街附近,十分便利餐廳裝修今晚新淨,滿有日本🇯🇵快餐廳的感覺。而餐廳樓底很高,給予很大的空間感。同時餐桌之間有一定隔離,可讓人輕鬆談天。今次森仔叫了制霸!鵝肝海鮮盛丼和三色海膽盛,配上熱帶水果綠茶和桂花烏龍茶😆制霸!鵝肝海鮮盛丼$278此個丼真係包羅萬有,包括:鵝肝,炙燒帶子,海膽和大大粒三文魚。仲有仲有,爆漿蛋黃和爆丼屋獨有嘅玉子燒❤️❤️當中海鮮🦞均好新鮮鮮甜,特別提鵝肝和帶子燒得恰好,鵝肝入口即溶,油脂正!而帶子外表微微嘅溫熱香脆,提升了一個層次💚三色海膽盛丼 $358此個海膽真係不得之了,丼飯上鋪滿一層層不同種類嘅海膽🧡當中包括:北海道馬糞海膽,海膽海膽正!🤓🤓🤓每個丼也會隨行一碗麵豉湯。味道不俗,為飯食帶來暖胃之效😊可以好好品嚐😆熱帶水果🥭綠茶🍵呢個茶包幾好飲!熱情果味幾濃,帶有微酸甜😊如果甜味多少少🤏,就更佳桂花烏龍茶這個鳥龍茶葉味重,需要慢慢細味才有桂花味😆甜足則充足,森仔喜歡的💕整體來講,丼飯食物質素高質😁對得起個價錢🙌🏻可以一試❤️
爆丼屋❤️❤️
森仔今日超級想食日本🇯🇵野
所以一放工就去旺角爆丼屋搵食!

餐廳裝修今晚新淨,滿有日本🇯🇵快餐廳的感覺。
而餐廳樓底很高,給予很大的空間感。
同時餐桌之間有一定隔離,可讓人輕鬆談天。

制霸!鵝肝海鮮盛丼$278
仲有仲有,爆漿蛋黃和爆丼屋獨有嘅玉子燒❤️❤️

三色海膽盛丼 $358
此個海膽真係不得之了,丼飯上鋪滿一層層不同種類嘅海膽🧡
當中包括:北海道馬糞海膽,海膽海膽正!🤓🤓🤓

每個丼也會隨行一碗麵豉湯。
味道不俗,為飯食帶來暖胃之效😊
可以好好品嚐😆

熱帶水果🥭綠茶🍵
呢個茶包幾好飲!
熱情果味幾濃,帶有微酸甜😊
如果甜味多少少🤏,就更佳

桂花烏龍茶
這個鳥龍茶葉味重,需要慢慢細味才有桂花味😆
甜足則充足,森仔喜歡的💕

整體來講,丼飯食物質素高質😁對得起個價錢🙌🏻可以一試❤️

• 三色海膽盛丼
2024-09-01 193 瀏覽
I love Big Bang Don but I only come once a year. I was surprised to see that there was still the same offer for their seared don at $84 for one. However, they charge you the 10% on its original price, so it still adds up to around $100 per don. This time having it, the amounts of sashimi provided was alright. There was way more rice in the don though, so much that even after being super full, there was still around half bowl of rice left. Tried my best to finish it but just couldn’t stuff myself

This time having it, the amounts of sashimi provided was alright. There was way more rice in the don though, so much that even after being super full, there was still around half bowl of rice left. Tried my best to finish it but just couldn’t stuff myself further.

The sashimi dons were fresh, and both of them were at least $100 something per bowl. It was okay, quality is maintained, yet nothing really too special about it.
好耐無食喇,印象停留喺$1xx 一碗,原來依家物價已經唔得,除左做特價嗰碗!加埋一around $100. 靚仔,新鮮!朋友問我,食魚生點解唔食壽司郎,唔係喎,我覺得呢度價錢都反映左,魚生係高質過壽司郎喎!不過呢度唔知係成本太高定點,店內唯一一個侍應奇奇怪怪咁,另外有個好似老細既人喺店內,比較老,又比較唔nice, 放喺鋪頭唔討好,後生待應,後生仔後生女客人黎食會比較啱feel, 希望呢度做得住啦,野食係ok既!

2024-07-06
2024-06-12 503 瀏覽
行過俾去過感謝祭優惠吸引到 見到個火焰盛丼都只係做緊$84(原價$168) 但係其實加埋一之後都要$100一嚟到見到個碗其實唔係好大 但係啲飯就堆到成座山咁高 面頭鋪滿晒火炙海鮮 包括有三文魚、左口魚、帶子、蟹棒同埋流心雞蛋黃 個蛋黃一夾就爆開 流晒啲蛋黃落個飯度😝😝 夾埋啲海鮮一齊食真係一流三文魚同左口魚都好肥美 帶子都算新鮮,但係唔係好大舊 蟹棒就正正常常 (其實火炙料理都好難整到難食)食到最後就覺得好飽,因為啲飯真係好多 仲有碗麵豉湯送總括嚟講呢個感謝祭嘅價錢都算抵食 份量好多而且質素都對得住個價錢
食到最後就覺得好飽,因為啲飯真係好多 仲有碗麵豉湯送
好耐之前已經食過爆丼屋,後來覺得價錢偏貴所以已經有兩三年無食。琴日經過見到 竟然做緊感謝祭半價包一碗麵豉湯所以又再試咗一次呢個價錢嘅話絕對有驚喜!!-魚生飯比以前以前細碗咗不過炙燒魚生真係好香,加埋生蛋珍珠米飯真係幾好食👍🏼-最出色應該係牛扒飯同行朋友全部都話正不過啲肉略嫌有啲太肥(一路食一路要咬走好多肥肉)不過總括而言呢碗飯係絕對會想encore-下次經過旺角會想再食!最後埋單兩個人 加埋一大約$260
琴日經過見到 竟然做緊感謝祭半價
包一碗麵豉湯
所以又再試咗一次
呢個價錢嘅話絕對有驚喜!!
魚生飯比以前以前細碗咗
不過炙燒魚生真係好香,加埋生蛋珍珠米飯
真係幾好食👍🏼
最出色應該係牛扒飯
同行朋友全部都話正
不過啲肉略嫌有啲太肥(一路食一路要咬走好多肥肉)
不過總括而言呢碗飯係絕對會想encore
下次經過旺角會想再食!
最後埋單兩個人
加埋一大約$260
2024-05-18
2024-05-06 289 瀏覽
坐位乾淨,環境不錯,侍應有禮貌地打招呼。餐牌上的食物很吸睛,有海膽的丼飯都格外吸引。第一次去,已經有選擇困難症!好不容易才決定吃這個北海豐盛丼!出菜和上餐時間在可接受範圍內。餐前的一小碗味豉湯對胃口比較小的人士來說能短暫充饑,畢竟放了海帶和豆乾。上菜後發現丼飯的刺身都略為新鮮,但下面白飯底略為沉悶。簡單點形容,就是刺身舖在白飯上,旁邊有小撮海草做點綴,插上「爆丼屋」的紙旗充其量作自家製的名號。然而,這只不過是一碗兩百多些的普通魚生飯罷了。
坐位乾淨,環境不錯,侍應有禮貌地打招呼。
北海豐盛丼
2024-05-06
2024-04-28 258 瀏覽
星期日晏就六點行過爆丼屋冇乜人,門口仲寫住「大感謝祭」!星期一至日都有兩款丼飯做半價!平時行過都好多人等位,今次難得唔洗排隊,當然二話不說入去食個early dinner原價$168的火焰盛丼只售$84睇落唔算好大碗,但相當之飽入面有燒帶子,燒三文魚,燒蟹棒,燒左口魚刺身好新鮮,帶子鮮甜,上面加隻流心蛋黃好正撈埋飯一齊食相當豐富刺身分量都好多,每款都有三塊燒過嘅刺身又多一份油脂跟飯仲有一碗熱辣辣面豉湯$84黎講都算抵食

原價$168的火焰盛丼只售$84

睇落唔算好大碗,但相當之飽

入面有燒帶子,燒三文魚,燒蟹棒,燒左口魚
刺身好新鮮,帶子鮮甜,上面加隻流心蛋黃好正
撈埋飯一齊食相當豐富

刺身分量都好多,每款都有三塊
燒過嘅刺身又多一份油脂

跟飯仲有一碗熱辣辣面豉湯
$84黎講都算抵食

• 火焰盛丼
2024-04-22 185 瀏覽
第一次去食呢間魚生飯,星期日夜晚都唔算多人,大概等位10分鐘左右,位置就喺女人街附近,非常方便。魚生飯嘅種類都好多,價錢有平有貴,最平嗰啲就大約$100有交易,但最貴嗰啲(三色海膽飯),竟然可以去到$500以上,都有少少震驚。我就嗌咗一個二百幾蚊嘅北海道魚生飯再加鵝肝,個份量都幾足,魚生都算新鮮,鵝肝味道唔錯,好多時魚生飯都未必食得飽肚,但係我嗰日就都算食得幾飽。服務就還好,只係坐得唔係太舒服,有啲逼夾,枱同枱之間嘅距離接近唔存在。

2024-04-09 156 瀏覽
正在進行大感謝祭優惠有兩款丼飯低至半價。火焰盛丼$84(原價168)|安格斯牛扒,重量級燒牛扒盛丼$119(原價$238)下單後店員會送熱辣辣上面豉湯,味道濃郁。其中火焰盛丼裡面有火炙鮭魚肚、火炙左口魚裙邊、火炙帶子和蟹棒組合得太正。每一口都充滿鮮味和獨特的燒烤香氣。火炙鮭魚肚肉質鮮嫩,入口即化,帶著微妙的脂肪,讓人回味無窮。火炙左口魚裙邊帶來了豐富的魚油和濃郁的口感,真是美味至極。火炙帶子則柔軟多汁,加上蟹棒的鮮甜,讓整個盛丼的口感更豐富。
正在進行大感謝祭優惠有兩款丼飯低至半價。

下單後店員會送熱辣辣上面豉湯,味道濃郁。

火焰盛丼
2024-02-13 212 瀏覽
火焰盛丼 標價優惠$84 但要加一總數$101大感謝祭半價優惠,火炙三文魚、蟹柳、帶子、左口魚 配上生雞蛋黃,火炙刺身油膩豐富,食唔慣會感覺有啲太油,鮮蛋漿幾美味,但材料黎講份量好細,個飯都多,食晒都會飽肚。三文魚火山盛丼 $158呢個三文魚丼就有睇頭啲,鋪滿三文魚生拖羅魚蓉同埋三文魚魚子,還有個燒名牌玉子,切好一粒嘅三文魚粒嘅方便食,新鮮程度還好不過不失。(400克)爆盛慢燒牛肉丼$188睇相鋪得幾滿,朋友叫左最大份 mega size 400g,牛肉份量都幾多,係個飯上面一串滿滿係牛肉薄切,食落都仲好嫩食肉獸嘅都可以試下啦!
火焰盛丼 標價優惠$84
但要加一總數$101

三文魚火山盛丼 $158

(400克)爆盛慢燒牛肉丼$188
2024-02-13
2024-02-12 151 瀏覽
Service 差,得個樣完全唔好食第一次食有骨嘅魚生,等好耐都未上到野食,真心唔值呢個價。一個字伏!見好多人排隊,但係唔好食真係!唔好信cm,cm信唔過!建議大家唔好試!
Service 差,得個樣完全唔好食
第一次食有骨嘅魚生,等好耐都未上到野食,真心唔值呢個價。
一個字伏!

見好多人排隊,但係唔好食真係!
唔好信cm,cm信唔過!
建議大家唔好試!
1K
2024-01-28 149 瀏覽
係旺角行下順便食飯,諗唔到食咩,經過爆丼屋見到有大感謝祭-指定丼飯半價,見咁抵又唔太多之下就幫襯了。餐廳裝潢簡約,位子唔算好多,假日大約19:30到,食飯時段比較多人,但等左陣好快有位。餐牌,都係半價丼吸引。付上味噌湯。火焰盛丼,半價$84。火炙三文魚、帆立貝、松葉蟹棒、左口魚裙邊及半熟蛋,刺身份量適中,火炙過的三文魚比較香口,其他正常水準,有半熟蛋拌食更易入口。食物味道正常,呢個價都幾抵食。旺角山東街57號地舖

餐牌,都係半價丼吸引。
付上味噌湯。

火焰盛丼,半價$84。
火焰盛丼,半價$84。

食物味道正常,呢個價都幾抵食。

旺角山東街57號地舖
叫左半價火焰盛丼2碗,因為見到半價先想試下,如果原價,就覺得好似唔算好抵。。覺得個飯好好食😂😂刺生幾新鮮。印象中第一次黎,係岩岩開,好大碗,d三文魚多到食唔曬,但今次無呢種感覺,整體唔錯,可一試!😋
2024-01-05 83 瀏覽
今日黎到爆丼屋,碗碗都係意猶未盡嘅香噴噴,真係勁吸引!招牌四重火山盛丼,講真,個丼飯搞得咁靚仔,啲海膽、松葉蟹肉、三文魚子同拖羅蓉層次豐富,簡直係海鮮控嘅夢想!一啖落去,口感嘅變化彷彿玩緊滑浪板,由柔滑海膽一直滑到彈牙三文魚子,爽!再嚟個火焰盛丼,呢份喺手工火炙過後,帶子同三文魚香氣四溢,加上添咗生蛋黃,咸香帶點煙韌,掂晒!食完嗰一刻,好想大叫:"老闆,再嚟一碗!"走係荃灣或者元朗間間日式屋企餐廳都差唔多樣,但爆丼屋就唔同,實行大碗豪邁,兼且味道keep得好。職員服務又好,全部都俾個讚👍!溫馨提示:人流湧湧,想安靜啲就避開巔峰時間段,但兜兜轉轉,都係值得嚟嘅!🤩🍚👏

~🍽: 爆丼屋 (旺角)=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【三色海膽盛丼🧡💛🖤 】($388)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗佢分別有北海道馬糞海膽🇯🇵、加拿大海膽🇨🇦 同韓國海膽🇰🇷 份量比得好足👍🏻👍🏻 啖啖都係海膽嘅感覺真係好滿足🥰🥰 值得一讚嘅係北海道馬糞海膽食落好鮮甜好creamy💖💖 成件事真係好正~推薦推薦❣️❣️—————————【海膽親子丼🖤🐟】 ($296)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑佢分別有海膽🖤、三文魚🐟同埋三文魚籽🧡海膽食落幾creamy👍🏻👍🏻 唔會話好苦~ 值得一讚嘅係三文魚切得比較近腩位🐟🐟 油香味幾豐富💖💖 另外三文魚子都算幾脆⚡️⚡️雖然食落偏鹹🧂🧂 但隱隱約約都會食到一絲絲嘅清甜味🧡🧡 整體嚟講算係唔錯—————————【熱帶水果綠茶🍓🍵】 ($30)~一攞上枱聞落好香水果味🍊🍓 酸酸地咁幾解膩🤪🤪 不過浸耐咗就會有啲澀🤏🏻🤏🏻 單寧味偏厚重😿😿 所以建議盡快飲用—————————【雪碧❇️】 ($18)🐹: 唔飲雪碧~🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑=========================😋味道:9/10🍽賣相:9/10🏞環

🍽: 爆丼屋 (旺角)
=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【三色海膽盛丼🧡💛🖤 】($388)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗

—————————
【海膽親子丼🖤🐟】 ($296)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

佢分別有海膽🖤、三文魚🐟同埋三文魚籽🧡

—————————
【熱帶水果綠茶🍓🍵】 ($30)

—————————
【雪碧❇️】 ($18)

🐹: 唔飲雪碧~
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

🌟性價比:7/10
💖回頭指數:7/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 爆丼屋 (旺角)
📍地址 : 旺角山東街57號地下