今日同同事慶祝生日,又去食咗轉茶療/聊(Te therapy),發覺佢換咗新Menu日本蘭王蛋自家制漢堡飯配牛肝菌汁🍚雖然上碟的時候,但蘭王蛋就已經爆咗汁,但味道始終都好食。之前食開意大利飯,牛肝菌汁原本怕佢會好濃味,但出嚟味道都算適中。最欣賞係佢個漢堡真係內外熟透之,有種外脆內軟的口感。惹味XO醬黑毛豬手工意粉🍝黑毛豬的口感,有啲似豬頸肉薄片~ 再加香蔥,洋蔥,三色尖椒等等吵完之後,都幾好食。意粉嘅口感就會有少少咬口,我自己就覺得係al dente,但我同事就會覺得有啲硬(大叔的口感,果然唔同啲)。但整體調味好惹味~大叔飲咗Long, black 我就飲咗水果茶。水果茶可以減少冰,而且裏面有水果可以食到。例如西瓜大切粒,蘋果薄片,菠蘿,士多啤梨。補充不少纖維。之後叫咗一件朱古力蛋糕俾佢慶祝生日。朱古力唔錯,有得揀60% 可可,唔會甜得太過分

日本蘭王蛋自家制漢堡飯配牛肝菌汁🍚

惹味XO醬黑毛豬手工意粉🍝

大叔飲咗Long, black

2024-04-11
生日