2019-04-08
定時定候都會無啦啦想食放題,搵呀搵~比我更想食放題嘅fd就發掘到呢間,竟然有任食生蠔,任食海膽,任飲生啤!!!聽到個陣容都覺得正。我地食假期前夕夜晚要239一個人,另加88就有任食生蠔/海膽帶子/生啤。一黎就order咗半打生蠔同半打海膽帶子先呢度嘅生蠔都有分兩款,好可惜法國生蠔sold out 我地就凈係試到美國蠔,生蠔係即開即食,入口時夠凍,食落creamy帶點鮮味,吃完一隻可再encore!帶子海膽原來係咁,大大隻刺身帶子中間夾住加拿大海膽。一啖擺晒兩款正野入口,軟綿綿嘅質感中間係海膽嘅creamy,帶子同海膽嘅甜同甘味都好夾!我覺得呢個反而有驚喜過生蠔,海膽比想像中高質!快快口搞掂完呢一堆之後就到刺身,其實係我地仲食緊生蠔個陣就已經上齊一round 上得勁快,多野到差啲冇位放,好彩店員keep住幫手清走啲碟先。刺身裡面個人覺得赤蝦係最正,超級巨形,蝦肉厚身有彈性,鮮甜味美!同樣都係生蝦,相比起泰式生蝦就差少少,泰式醬汁唔夠多唔夠辣。熟食類最惹味嘅兩款:蒜蓉帆立貝,鼓椒炒蜆。色香味俱全,帆立貝燒完都仲好juicy,蜆肉大粒又無沙,自己食食下都好快清晒成碟,好味!天婦羅都唔錯,剛炸
一黎就order咗半打生蠔同半打海膽帶子先
帶子海膽原來係咁,大大隻刺身帶子中間夾住加拿大海膽。
天婦羅都唔錯,剛炸起好香脆,瘋狂追加蕃薯仔。
熟食好多泰式野可選,好似燒豬頸肉/炸蝦餅個類,飛天通菜好出色,個汁辣得好惹味!差啲以為自已食緊泰國野lol
飽緊都要啪兩舊芝士年糕,煙韌年糕皮中間夾流心芝士,有芝士年糕嘅放題就係好放題!
飲品甜品都好多選擇,加咗88仲可以任隊生啤,不過我地太廢飲就冇飲到,飲返韓國果汁都夠了。整體都食好爽,雖然冇晒法國生蠔但凈係影相個下都好開心😂普通嘅食物質素都唔錯,我地嗌咗個啲野食都冇野係伏,可以再戰的一間放題!